Home / archiefcentraal / hartkamp exposeert in gemeentehuis dalfsen

hartkamp exposeert in gemeentehuis dalfsen

Bij een juiste lichtval van buitenaf komt de verf volledig tot zijn recht. “Het schilderij leeft” zegt men dan. Haar werk is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Dalfsen te bewonderen.

Geertje Hartkamp vertelt zelf: “Wat mij boeit is “Het leven”. Het leven van mens en dier. Het is voor mij dan een hele uitdaging deze onderwerpen te schilderen, waarbij emotie, expressie en houding op een realistische manier tot uiting komen. Als kind mocht ik graag kleuren, want kleuren maakten mij vrolijk! Toch bleef voortdurend het realisme (liefst impressionisme) aan mij knagen en daarvoor is tekenen van belang.

In de jaren ’90 volgde ik een cursus schilderen bij Rein de Vries, totdat ik Anneke van Santen in Katlijk ontdekte. Zij gaf tekenles. Na twee jaar tekenen, wat voor mij een taaie bezigheid was, miste ik de kleuren. Het schilderen met olieverf was een volgende nieuwe ervaring. Ik schreef mij in voor een cursus bij Antje van der Werf. Bij haar heb ik veel geleerd over het fijnschilderen en de opbouw van portretten. Het vraagt veel geduld en precisiewerk.

Tien jaar later was ik toe aan een nieuwe meester in het schilderen. Ik had behoefte aan instructies over tonen, compositie, vormen en mengen van kleuren. Na veel gezoek en ondertussen workshops portretten schilderen, bij Tineke Fischer en Doet Boersma, kwam ik Keimpe van der Kooi van de Klassieke Academie in Groningen tegen. Een bekwaam en kundig leermeester. Bij hem leer ik een geheel nieuwe wijze van schilderen met tonen, zon, licht en schaduw. Zoals Rembrandt schilderde. Inspirerend en boeiend, maar vooral ook met een verassend resultaat dat op het doek tevoorschijn komt. Echter het blijft oefenen en uitproberen!”

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.