golfen is gezellig en gezond

De zon schijnt en het terras staat klaar. Het gekwetter van de vogels wordt bijna overstemd door een grote groep dames ‘Ladybirds’ die zich klaarmaakt voor hun rondes op de golfbanen.

Het gezellige clubhuis bruist van activiteiten. “Daar zijn we ook heel trots op” zegt voorzitter Gerard Nunnikhoven. “Waar de meeste sportverenigingen kampen met een dalend ledenaantal, is er bij onze golfclub nog altijd sprake van groei.” Toch staat Golf & Country Club Hooge Graven open voor nieuwe leden. “Hen wacht een warm welkom” zegt Frits Lauterbach. “Voor ieder nieuw lid is er een mentor. Deze mentor helpt je om je weg te vinden binnen de club en op de baan. Hierdoor maak je eenvoudig nieuwe vrienden en voel je je snel thuis bij de club.”

Dat golf niet alleen voor volwassenen aantrekkelijk is blijkt uit de actieve groep jeugdleden. Waar je veel andere sporten kunt bedrijven met spelers van gelijk niveau, speel je bij golf ieder op je eigen niveau en toch als team met elkaar. “Dat maakt golf anders dan andere sporten. Hier is de winnaar degene die zijn eigen spel het beste verbetert” zegt Frits. “Een beginnend golfer kan op deze wijze samen spelen met een geoefend speler.” Dat maakt golf ook een leuke gezinssport. Kinderen kunnen een geweldige spelpartner zijn, zodat ouders soms hard moeten werken om van ze te winnen. En wat is er nu leuker voor een kind dan zijn eigen ouder te verslaan met sporten?

Dat sporten gezond is weten we allemaal. Maar dat de golfsport eruit springt blijk uit wetenschappelijk onderzoek: golfers hebben een gezondere leefstijl, zijn vitaler, hebben een rijker sociaal netwerk én leven gemiddeld vijf jaar langer dan mensen die niet golfen. Daarbij is het ook nog eens de minst blessuregevoelige sport die er bestaat. Omdat Hooge Graven die sport toegankelijk wil maken voor iedereen, biedt zij aantrekkelijke arrangementen voor nieuwe golfers. Ook ‘vrije’ golfers, die graag op verschillende banen spelen, kunnen bij Hooge Graven terecht. In 2014 heeft zij een rating voor de Par3 Birdie baan gekregen; beginnende golfers kunnen hier hun clubhandicap halen. “Daarna kan men spelen op de mooiste baan van de regio, maar ook op andere banen. Want dat is nog een voordeel van golf spelen: de banen liggen altijd in een prachtig landschap. Of je nu in Ommen speelt of elders op de wereld”, besluit Gerard.

Zelf kennismaken met golfen

Wie kennis wil maken met de golfsport is op zaterdag 18 april tussen 14.00 en 18.00 uur welkom op Golfclub Hooge Graven tijdens de landelijke Open Dag. Er worden workshops gegeven, er zijn demonstraties op de grote baan en iedereen kan zelf spelen op de Birdie baan. Voor nieuwe leden zijn er op deze Open Dag speciale aanbiedingen. Kijk voor meer informatie op www.hoogegraven.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.