erwin nyhoff terug naar geboortegrond

Hij heeft de tournee waarbij hij een ode bracht aan Bruce Springsteen, een van zijn grote muzikale inspiratiebronnen, er nog maar net op zitten. Maar Erwin Nyhoff is niet iemand die lang kan stilzitten. Op zondag 17 mei is hij terug op geboortegrond: buurtschap Hessum bij Dalfsen.

De opmerkelijke geschiedenis van deze zanger is intussen genoegzaam bekend. Nadat hij met zijn band The Prodigal Sons begin negentiger jaren volop furore maakte, werd het langzamerhand wat stiller rond hem. Tot hij besloot mee te doen aan kijkcijferkanon ‘The Voice of Holland’. Gedurende de tv-uitzendingen, waarin hij in de finale uiteindelijk derde werd, barstte er een ware gekte rond hem los.

De nuchtere Sallander liet zich echter nimmer het hoofd op hol brengen. Geef hem een gitaar en laat hem nummers zingen en hij is gelukkig. “Het liefst ga ik met mijn eigen band op pad. Daar ben ik eerlijk in”, zegt hij. “Maar ik kan er ook van een akoestisch optreden volop genieten.”

Op zondag 17 mei is Nyhoff terug op zijn geboortegrond. Dan treedt hij namelijk op in Expo Madrid in Hessum. In dit geval gaat het om een soloconcert met Grace van Dorsten als special guest. “Een fantastische singer-songwriter die klassiek gitaar studeert aan het conservatorium in Zwolle. Ze schrijft prachtige liedjes.”

Het optreden begint om 14.30 uur, zaal open 14.00 uur. Kaarten kosten 15 euro. Kaarten reserveren kan via info@erwinnyhoff.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.