Home / archiefcentraal / ehbo nieuwleusen viert jubilieum

ehbo nieuwleusen viert jubilieum

De EHBO vereniging Nieuwleusen heeft afgelopen weer haar 40-jarig jubileum gevierd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd er veel teruggeblikt en vergeleken met vroeger en werden bijzondere leden in het zonnetje gezet.

Zo werd er in de beginjaren lesgegeven met behulp van flanelborden, nu is er een beamer. In de loop van de jaren is de lesstof ook veranderd. Vroeger leerde je hoe je iemand met een gebroken been moet spalken en hoe je de brancard moet gebruiken. Nu is verbandleer, reanimatie en gebruik van de AED verplichte examenstof. Daarnaast is de inzet van de EHBO-ers tijdens diverse evenementen veel intensiever geworden.

De aanwezigheid van de EHBO is vaak gekoppeld aan het krijgen van een gemeentelijke vergunning. Enkele EHBO-ers vormen een werkgroep die kinderen van groep 8 van de basisscholen in Nieuwleusen de grondbeginselen van de EHBO bijbrengt. De vereniging telt op dit moment bijna 60 leden. Twee daarvan, Benny Stegeman en Minie Boudewijn-Witpaard, kregen de dr. C.B. Tilanus onderscheiding uit handen van Hans den Outer, bestuurslid van het district Overijssel. Ab van der Lee is al 40 jaar EHBO-er. Hij ontving een speldje met een daarbij horende oorkonde.

Om het diploma geldig te houden wordt er elk winterseizoen een aantal herhalingslessen gegeven door de kaderinstructrices Joke van den Burg en Els Brok. Zo worden de theorie en de praktische handelingen op peil gehouden, zodat een slachtoffer optimaal kan worden behandeld. Als er voldoende belangstelling is begint in het najaar weer een beginnerscursus. Aanmelden kan via www.ehbo-nieuwleusen.nl

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.