de rechter van ommen wordt grand cafe

De Rechter van Ommen, het voormalige Het Gerecht, wordt een Grand café. Henk Smit en Herman Hermes, eigenaren van Flater Eten & Drinken, openen op 17 april hun tweede bedrijf in Ommen. De snackbar van Flater verhuist naar het pand van De Rechter. Het gedeelte met de twee grote deuren, tegenover de hoofdingang van Jumbo, wordt vanaf september aan Bakkerij Ten Brinke verhuurd, naast de ook in september te realiseren snackbar.

Flater neemt ‘het Gerecht’ over, dat na één zomer draaien haar deuren alweer moest sluiten. Dat vonden de ondernemers jammer. “We hebben met de vastgoedeigenaar afgesproken dat als het weer open zou gaan, wij eventueel wel in beeld zouden willen komen om het vanuit Flater te exploiteren. Immers, niemand is gebaat bij leegstand. De eigenaar van het pand nam op een gegeven moment contact met ons op om te horen wat onze visie dan precies is”, vertellen Hermes en Smit.

“Gepraat worden kon er altijd. Maar de huur van het pand was te hoog en in verhouding met het aantal vierkante meters was het te veel. Het pand wordt nu opgedeeld. De snackbar van Flater wordt verplaatst naar De Rechter. Er blijven twee grote deuren tegenover Jumbo over, die los van de Rechter verhuurd worden aan Bakkerij Ten Brinke.”

Met de vastgoedmakelaar zijn de ondernemers er snel uitgekomen. “De formule van ‘Rechter van Ommen’ is gebaseerd op de Rechter van Steenwijk, die vroeger in bezit was van Henk, maar waarvan na een brand de exploitatie overgedragen is aan voormalig collega’s Sander en Boudewijn. Beide bedrijven komen voort uit een stripfiguur”, vertelt Herman. “De rechter uit de Stentor en Flater uit Guust Flater. Beide bedrijven staan op een plek waar vroeger een kantongerecht stond, vandaar De Rechter.” Smit: “Na de ongewild, rampzalige beëindiging van De Rechter van Steenwijk is dit een kans bij uitstek om het format van De Rechter (van Ommen) nog een keer uit te rollen. Immers, Steenwijk heet nu De Heren van De Rechter.”

De Rechter van Ommen wordt een Grand Café en heeft straks een andere uitstraling dan Flater. Flater blijft het familierestaurant, de ‘huiskamer van Ommen’. De Rechter gaat zich onderscheiden door te gaan werken met Vechtdalproducten. “Evenzeer breed toegankelijk, maar een andere beleving door de Vechtdal- en streekproducten, speciaalbieren, wijnen en dergelijke. Uiteraard zal er nauw samengewerkt worden met bakkerij Ten Brinke om hun ambachtelijke broden daar waar mogelijk op de menukaart te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan speltbrood en desembrood.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.