Home / archiefcentraal / dames jong pec zwolle te sterk voor asc

dames jong pec zwolle te sterk voor asc

De dames van ASC ’62 zijn er zaterdag niet in geslaagd voor een stunt te zorgen. In Zwolle werd het 6-0 voor de thuisploeg. De dames stuurden ons een verslag.

Voor velen was het de vraag of de Dalfsenaren vandaag voor een stuntje konden zorgen door het door velen verwachte kampioenschap van de talenten van Jong PEC Zwolle met een overwinning nog even uit te stellen. Vol goede moed trad ASC’62 dan ook aan tegen de speelsters van PEC Zwolle. In de blauwe uitshirts keek ASC het in het begin even aan en ook bij PEC was het nog even uitproberen. Na zo’n 10 minuten scoorde PEC de 1-0 die al snel werd gevolgd door de 2-0.

Wedstrijd gespeeld dachten ze in Zwolle. Toch was het ASC dat na zo’n 20 minuten brutaal de aanval zocht en via een goed opgezette aanval over de vleugels bijna de 2-1 wisten binnen te koppen. Maar helaas stond de keeper in de weg. De schrik zat er even in op de tribune die vooral werd bevolkt door de stadsbewoners. Even later kreeg ASC opnieuw een kans om de aansluitingstreffer binnen te tikken maar ook dat lukte net niet. PEC was inmiddels wat beter in de wedstrijd gekomen maar had het moeilijk met de speelwijze van ASC’62. De 3-0 viel op een moment dat niet iedereen daar op had gerekend maar daarna was het wachten op de 4-0 wat ook de stand was waarmee de kleedkamers in de rust werden opgezocht.

In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld waarbij ASC’62 via een goede organisatie probeerde de schade enigszins te beperken. Hierdoor lukte het PEC nog wel om de 5-0 en de 6-0 binnen te tikken maar daarmee was het ook wel op bij de Zwollenaren. ASC hoopte nog op een doelpuntje maar dat lukte deze middag niet meer tegen de terechte kampioen die in het gehele seizoen tot nu toe slecht 9 tegentreffers hoefde te incasseren. Een terechte kampioen die vervolgens de oprechte felicitaties van ASC’62 kreeg overhandigd.

Aanstaande zaterdag komt ASC’62 niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd is op 18 april, thuis tegen AZSV uit Aalten.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.