Home / archiefcentraal / dames 1 flash nieuwleusen kampioen

dames 1 flash nieuwleusen kampioen

Dames 1 van Flash Nieuwleusen is zaterdag kampioen geworden door de 3-1 winst op O.S.R. Exloo. Flash stuurde onderstaand verslag van de wedstrijd.

“Er was een gezonde spanning bij de meiden van Flash. Twee weken geleden konden ze al kampioen worden tegen Regiobank Tjoba DS 2, maar hebben het toen laten liggen. Vandaag stonden ze heel anders in het veld. De overtuiging om te winnen straalde er af. De meiden uit Exloo stonden 7e op de ranglijst en de dames van Flash hadden de thuiswedstrijd tegen O.S.R. ook gewonnen. Ze wisten dus dat het zeker kon, een tweede kans om met het kampioenschap naar huis te gaan.

De eerste set was begonnen, er was enorm veel publiek mee gekomen van uit Nieuwleusen en omstreken om Dames 1 te komen aanmoedigen, dit deed ze erg goed. De eerste set liep goed, de rust was in het veld en de meiden speelden erg ontspannen deze eerste set. Ze wisten O.S.R. onder druk te houden. Dit resulteerde dan ook in een mooie eindstand 25-15 voor Nieuwleusen! De eerste set was binnen, nu op naar de 2e. Zo werd punt voor punt de wedstrijd gespeeld. In de de 2e set veranderde er weinig aan de speelwijze van Flash. Iedereen wist was ze moesten doen en deed dit ook. Zo werd de 2e set ook binnen gehaald met 25-20.

En dan komt de 3e set. Flash Nieuwleusen moest minimaal met 3-1 winnen om kampioen te worden. De 3e set was dan ook een spannende set. De meiden roken het kampioenschap al maar moesten zich nog even bewijzen. Het kwam steeds dichterbij. Toch bleef iedereen er rustig onder en speelden ze ook de 3e set vol overtuiging. Deze werd ook gewonnen met 25-16. Vanaf toen was de druk er af. Even met zijn allen een klein feestje gebouwd in het veld, maar toen moesten ze toch echt nog die laatste set spelen.

De blijdschap was zo groot bij de dames dat er nog weinig concentratie over was. Dat bleek dan ook wel in die laatste set. Er ging veel mis, de service pass kwam niet meer aan bij Melanie de spelverdeelster en de set ups werden niet meer op de juiste manier afgemaakt. Helaas lieten ze dus die laatste set liggen. Deze won O.S.R. met 25-14.

Met veel gejuich was dit het eind van een geweldige wedstrijd die niet snel zal worden vergeten. Het feest begon direct al in de sporthal in Exloo, de meiden kregen rozen en werden goed verwend met een drankje. De supporters gingen helemaal uit hun dak en zo reed Dames 1 met een heerlijk gevoel weer naar Nieuwleusen toe. Daar werden ze verwelkomd door de rest van de vereniging en werd er ‘s avonds nog even geproost op deze geweldige prestatie.

Lees ook

USV ontvangt Vilsteren voor de beker

NIEUWLEUSEN – Na een aantal oefenwedstrijden staat zondag voor USV de eerste officiële wedstrijd van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.