dalfsen wint nipt van de gazelle

In een fysiek duel met De Gazelle is Dalfsen erin geslaagd om de de drie punten in eigen huis te houden. De ploeg van Peter Reumer won nipt met 1-0 van de Deventer formatie.

Na achttien minuten spelen tekende Daan van der Vegt voor het enige doelpunt in de wedstrijd. Volgens Reumer was het, ondanks het geringe verschil, een meer dan terechte overwinning voor de thuisclub: “Wij waren duidelijk de bovenliggende partij. Vrijwel de hele wedstrijd speelden wij op hun helft en zij hebben vrijwel geen grote kansen gehad.”

De goal van Van der Vegt was niet het enige hoogtepunt uit de wedstrijd. De Gazelle moest de wedstrijd met tien man uitspelen na een slaande beweging van één van de spelers. “Het was zeker een terechte rode kaart”, oordeelt Reumer. “Het spel van De Gazelle had soms niets meer met voetbal te maken. Zij vochten voor hun laatste kans en telkens als de scheidsrechter even niet oplette, werd er weer een forse tik uitgedeeld. Ik had niet raar opgekeken als er meer rode kaarten waren getrokken.”

In de eerste helft hadden de Deventenaren al geluk dat zij niet met tien man verder moesten. De aanvallende middenvelder van de bezoekers had zijn eerste gele kaart al gekregen en ging zo’n even later weer over de schreef. Om een tweede gele kaart voor de nummer tien te voorkomen, werd hij uit voorzorg naar de kant gehaald door zijn trainer.

Dankzij deze overwinning is Dalfsen zo goed als zeker van direct lijfsbehoud in de Vierde Klasse H. De formatie van Reumer heeft, met nog vijf wedstrijden te gaan, een voorsprong van elf punten op de ploeg die zij vandaag versloegen. Volgende week speelt Dalfsen in eigen huis tegen nummer laatst IJsselstreek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.