Home / archiefcentraal / dalfsen naar finales voor landstitel

dalfsen naar finales voor landstitel

De handbalsters van Sercodak/Dalfsen hebben zich donderdagavond geplaatst voor de best-of-three-finales voor het landskampioenschap. De dames uit Dalfsen wonnen met 39-28 van HV Quintus uit Kwintsheul.

Dalfsen kwam eigenlijk vanaf de beginfase geen moment in de problemen in de eigen Trefkoele+. Na 9 minuten spelen stonden de dames op een 4-3 voorsprong, waarna Dalfsen die voorsprong slechts één keer uit handen gaf.

Van 8-7 en 10-9 kwam Quintus nog even terug op 11-13, maar daarna was het betere spel voor de Dalfsenaren. De ploeg van Peter Portengen kwam weer op een 17-14 voorsprong en breidde deze voor rust nog uit naar 19-14.

Na de rust bleef Dalfsen de bovenliggende partij. Van 21-15 brachten de dames het puntverschil zelfs naar 12 (28-16), waarna tot slot een eindstand van 39-28 op het scorebord werd genoteerd.

Met de overwinning op Quintus heeft Dalfsen zich geplaatst voor de finalewedstrijden om het landskampioenschap te verdedigen. Deze vinden plaats in mei. Dalfsen speelt dan maximaal twee finales tegen VOC of Quintus. De ploeg van Portengen is dit seizoen nog ongeslagen in de competitie.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.