Home / archiefcentraal / dalfsen geeft ulu spor pak slaag

dalfsen geeft ulu spor pak slaag

Dalfsen heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan om de derde periodetitel in de Vierde Klasse H. De club uit de gelijknamige plaats rolde Ulu Spor op met 6-0. Door de overwinning blijft Dalfsen in de race voor de derde periodetitel. Vooral omdat concurrent Haarle verloor bij RDC was het voor Dalfsen een goede zondag.

Opvallend is dat op de allereerste speeldag van dit seizoen Dalfsen ook al zes keer wist te scoren tegen Ulu Spor. Erik Koedijk scoorde destijds maar liefst vijf keer. Ondanks het feit dat een gewaarschuwd mens voor twee telt, liet Ulu Spor zich zondag weer verrassen door Koedijk. Voordat er een half uur gespeeld was verschalkte Koedijk zijn Zwolsche collega’s voor de eerste keer. Op slag van rust besliste hij min of meer de wedstrijd al door nogmaals te scoren.

In de tweede helft stond er bij Dalfsen een andere speler op om het verschil nog groter te maken. Op Sportpark Gerner scoorde Daan van der Vegt zes minuten na de theepauze zijn eerste doelpunt van de middag. Daardoor was het verzet van de bezoekers uit Zwolle helemaal verbroken, maar Dalfsen bleef zich nog inspannen om het publiek te vermaken.

Daar slaagde Van der Vegt met verve in want hij maakte een onvervalste hattrick door ook de 4-0 en de 5-0 binnen te schieten. Direct een minuut na het complementeren van zijn trio doelpunten maakte hij zijn middag nog mooier met het maken van de 6-0. Dat was tevens de eindstand.

Periodetitel

Door de grote overwinning blijft Dalfsen uitzicht houden op het spelen van promotiewedstrijden. De ploeg moet daarvoor de derde periodetitel opeisen die binnen handbereik is. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft Dalfsen vijftien punten na zeven wedstrijden in de derde periode. RDC bezit negentien punten, maar heeft al een periodetitel. Daaronder staat Holten met zestien punten na zeven wedstrijden, maar die ploeg treft Dalfsen volgende week waardoor het alles in eigen hand heeft.

Degradatie

Ulu Spor lijkt door het verlies niet meer te ontkomen aan directe degradatie. De club heeft met nog twee wedstrijden voor de boeg vier punten achterstand op de Gazelle dat op een plek voor nacompetitie staat.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.