concert overijssels byzantijns mannenkoor

Kaarten kosten 10 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij ABCombi aan de Varsenerstraat 7 en bij Evangelische boekhandel De Fakkel aan de Varsenerpoort 5 in Ommen en via www.OBMK.nl

OBMK

Bekend vanwege haar byzantijnse oosterse orthodoxe liederen, zowel liturgisch als Slavische volksliederen. Het koor bestaat dit jaar 15 jaar en de doelstelling is om de muziek op een bovengemiddeld niveau te brengen. Het koor heeft inmiddels opgetreden in Roemenië, België en Duitsland en daar uitstekende recensies ontvangen. Het koor heeft inmiddels twee CD’s uitgebracht, die tijdens het concert verkrijgbaar zijn. Een indruk van het koor kunt u krijgen via www.OBMK.nl

Henk Ruiter

Ereburger van de gemeente Ommen. Henk Ruiter is een veelzijdige en creatieve pianist/componist. Henk studeerde piano aan het conservatorium, zowel klassieke als lichte muziek. Sinds 1993 heeft Henk de leiding over Choral, daarnaast is hij actief als begeleider van diverse artiesten. Zo begeleidde hij jarenlang Ramses Shaffy en Liesbeth List. Hij werkt(e) onder andere met Lenette van Dongen, Simone Kleinsma, Marco Bakker, Henk Poort, Benny Neyman, Paul de Leeuw, Kinderen voor Kinderen en André van Duin. Sinds een aantal jaren is hij vaste pianist / orkestleider van Ernst Daniël Smid waarmee hij vrijwel jaarlijks een tournee maakt langs de Nederlandse theaters. www.henkruiter.nl

Noortje van Middelkoop

Nationaal- en internationaal bekend (bespeelt de grootste panfluit van Nederland), heeft o.a. gemusiceerd in “Chrystal Cathedral”. Zij studeerde aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. Ze geeft als panfluitiste diverse concerten samen met koren, organisten en pianisten. Ook maakte zij solo-cd’s met diverse bezettingen: orgel, piano, combo en symfonie orkest. Daarnaast werkte zij mee aan radio-, televisie-, dvd- en vele cd-opnamen. Noortje schrijft ook eigen muziek, organiseert Panfluit Workshop Dagen en maakte concertreizen door onder andere Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië. www.NoortjevanMiddelkoop.nl

Alexander Zuidema

Organist; begeleidt samenzang op Edkens orgel.en zal samen met Henk en Noortje enige stukken ten gehore brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.