buitengebied ommen kleurt roze

Het voorjaar is begonnen en langzaam kleurt de natuur. De krent begint te bloeien met haar bloesem en planten en bomen tonen weer groen blad. Maar ook ziet men opvallend veel roze in het buitengebied.

In steeds meer tuinen staat een roze bord van Vechtdal Breed. De leden van de groeiende coöperatie Vechtdal Breed laten zien dat zij graag aangesloten willen worden op glasvezel. “Als er nog vragen of twijfels zijn dan kan men bij die ‘buur met het bordje’ in gesprek over waarom hij heeft besloten om juist wel mee te doen. Misschien kan het anderen over de brug helpen. Als men ziet dat er veel buren meedoen, kan dat net het zetje zijn dat men nodig heeft” zegt Jan Veurink. Als ambassadeur zet hij zich in voor het gebied Besthmen. “In mijn gebied vallen ook woningen die aan de rand van de bebouwde kom staan. Toch zijn ook hier veel woningen nog niet aangesloten op Coax of glasvezel en hebben we dezelfde problemen met traag internet als in het buitengebied” zegt hij uit ervaring.

Nog meer, of misschien juist minder, ervaring met internet heeft ambassadeur Anthonie Gijzel uit Eerder Achterbroek. “Ik kreeg als ambassadeur voor Eerde en Eerder Achterbroek een wachtwoord en toegang tot de online vraagbundelingstool van Vechtdal Breed. Maar recent heb ik toch maar een papieren versie gevraagd omdat mijn internet gewoon te traag is om te kunnen uploaden.” Hij hoefde niet lang na te denken over de keuze voor glasvezel. “Wij wonen in een prachtig gebied met oude bossen en monumentale boerderijen. Maar dat we slecht bereikbaar zijn wat betreft internet en telefoon levert soms wel problemen op. Het zou fijn zijn als dat probleem door glasvezel onzichtbaar wordt opgelost. Dat heeft zeker de voorkeur boven het plaatsen van landschap verstorende masten in het buitengebied.”

Foto- en kleurwedstrijd

Aan de tuinbordenactie is ook een wedstrijd verbonden. Degene die de leukste foto, eventueel met een origineel verhaal, op Facebook plaatst maakt kans op een leuke prijs. Vermeld in het bericht dan wel #SluutAn @VechtdalBreed. Voor de kinderen is een kleurplaat verkrijgbaar. De ambassadeur heeft deze voor uw (klein-)kind klaarliggen. De kleurpaat is ook aan te vragen via info@vechtdalbreed.nl.

Aanmelden voor glasvezel kan nog steeds. Via de website www.vechtdalbreed.nl kan men zich inschrijven. Aanmelden kan ook via de ambassadeur in het eigen buurtschap. Hun namen staan op de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.