avereest wint bij de blauwwitters

Avereest heeft de uitwedstrijd bij BZSV De Blauwwitters vanmiddag winnend weten af te sluiten. Ondanks de wind, dat een behoorlijke invloed had op het spel van beide ploegen, was Avereest de betere en won met 0-2.

De eerste helft was van beide kanten qua voetbal zeer matig wat voornamelijk kwam door de behoorlijke wind die over het veld waaide in Borne. Beide ploegen namen hierdoor weinig risico’s maar kwam er tegelijkertijd voetballend ook niet goed uit.

Ondanks dit gegeven had Avereest nog wel het betere van het spel. De thuisploeg raakte in de eerste helft wel de paal en de laat van Avereest maar zelfs ondanks deze waarschuwingsschoten ging Avereest met een voorsprong de kleedkamer in. In de 32e minuut kopte Richard Seinen een corner van Sven Ester fraai in de winkelhaak van het doel: 0-1.

Avereest hield in de eerste helft zijn doel verder schoon waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand gingen rusten. Dat Avereest ‘de nul’ hield in de eerste helft was buiten hulp van het aluminium mede te danken aan doelman Lars Visser, die voor het eerst weer in de basis startte bij Avereest. Avereest-trainer Bart Ester lichtte de keuze voor, de normaal gesproken tweede doelman, toe.

“Onze eerste keeper Dirk Bunk gaat trouwen aan het eind van het seizoen en mist door zijn huwelijksreis de nacompetitie. Lars krijgt dus vanaf nu alvast ritme aangezien hij er straks moet staan en hij heeft dit vandaag perfect gedaan moet ik zeggen”, luidde de uitleg van Ester over de opmerkelijke situatie onder de lat bij Avereest.

In de tweede helft was Avereest duidelijk de bovenliggende partij al lieten de bezoekers na om dit in vele kansen en goals tot uiting te laten komen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 0-2 door invaller Leon Courtz die een goedlopende aanval afrondde.

“Al met al een zakelijke overwinning zoals ze dat dan noemen die overigens wel dik verdiend was”, aldus Ester die met zijn ploeg nu voor de derde keer op rij wist te winnen. Volgende week staat voor Avereest de thuiswedstrijd tegen SVVN op het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.