Home / archiefcentraal / avereest pakt punt in slotminuut

avereest pakt punt in slotminuut

Avereest heeft vanmiddag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij DRC’12 uit Almelo. De bezoekers keken een kwartier voor tijd nog tegen een 2-0 achterstand aan maar wisten in de slotfase alsnog een punt veilig te stellen.

DRC’12 – Avereest was een duel in de zaterdag 4e klasse D dat qua belangen weinig om het lijf had. Avereest is in het bezit van de eerste periodetitel en werkt toe naar de nacompetitie voor promotie. DRC’12 bevond zich voorafgaand aan het duel met 31 punten op de negende plek van de ranglijst en is zo goed als verzekerd van lijfsbehoud in 4D.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Beide teams wisten niet tot scoren te komen met de 0-0 ruststand tot gevolg. De toeschouwers in Almelo kregen in de tweede helft echter wel de nodige doelpunten voorgeschoteld.

Het was DRC’12 dat na rust de ban wist te breken en in de 53e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Na ruim een uur spelen kreeg de thuisploeg vervolgens een penalty waardoor deze voorsprong kon worden verdubbeld. Tot een klein kwartier voor tijd keek Avereest nog steeds tegen deze 2-0 achterstand aan maar de bezoekers keerden het tij uiteindelijk in de slotfase.

In de 78e was het allereerst Jeroen Dijk dat de aansluitingstreffer voor de bezoekers op het scorebord kreeg, op aangeven van Reinier Zwijns. In de slotminuut van de wedstrijd kreeg Avereest vervolgens een corner en deze werd binnengekopt door Marcel Dijk waardoor Avereest op de valreep alsnog een punt bemachtigde.

Er staan voor Avereest nog twee duels in 4D op het programma en ondanks dat er voor Avereest zelf geen belangen meer op het spel staan is de wedstrijd van volgende week wel een pikante. Avereest gaat dan op bezoek bij (mede)koploper Lemele dat door het verlies vandaag bij SDC’12 de koppositie moet delen met DKB. Avereest kan op deze manier alsnog een rol gaan spelen in de strijd om de titel in 4D.

Lees ook

Voetbal Dalfsen

ASC’62 verliest eerste bekerwedstrijd ASC’62 speelde de eerste bekerwedstrijd uit tegen BWO in Hengelo en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.