Home / archiefcentraal / asc62 vr1 wint met 2 1 van azsv

asc62 vr1 wint met 2 1 van azsv

Het eerste damesteam van ASC’62 uit Dalfsen won zaterdag in eigen huis met 2-1 van AZSV uit Aalten. Een verslag van Fenna Borger:

“In één van de betere wedstrijden van het seizoen, won ASC’62 deze middag vrij eenvoudig van het team uit Aalten. Een ten onrechte afgekeurd ASC-doelpunt voorkwam een vroege voorsprong voor de Dalfsenaren. Door het missen van een aantal kansen, moesten de speelsters van ASC’62 daarna de hele wedstrijd scherp blijven spelen. Doordat de thuisploeg er in slaagde de gehele middag druk te houden op de verdediging van AZSV, werd het voor AZSV een lastige middag.

De keeper van Aalten bleek echter een sta in de weg. Het was dan ook haar verdienste dat met een stand van 0-0 de kleedkamers werden opgezocht. De vraag bij het talrijke publiek was, of de Dalfsenaren het goede spel in de eerste helft konden doortrekken naar de laatste 45 minuten. Vooral toen, tegen de verhoudingen in, AZSV verassend op voorsprong kwam. De 0-1 was een meevaller voor AZSV en het leek er nog even op dat ook de 0-2 zou vallen maar dat werd door goed keeperswerk van Dyonne Meijerman ternauwernood voorkomen.

ASC’62 lukte het op het juiste moment de 1-1 binnen te tikken. Het was Ingrid Lans die haar 17e doelpunt van het seizoen tegen de touwen schoot. Daarna kabbelde de wedstrijd naar het einde. Althans zo leek het. Reden voor de technische leiding om in te grijpen. Via een dubbele wissel, waarbij Marleen in het veld kwam voor Nienke Weijdeman en Iris Boessenkool binnen de lijnen kwam voor Nikki Boeve, lukte het ASC’62 om het initiatief terug te krijgen en niet kort na deze wissel viel de 2-1 door een doelpunt van Alie Tempelman, alweer haar 13e van dit seizoen. AZSV geloofde het daarna wel waar ASC’62 nog nadrukkelijk op zoek ging naar een derde treffer. Maar deze viel niet meer doordat de scheidsrechter na 90 minuten besloot om af te fluiten.”

ASC’62 speelt volgende week om 14.30 in en tegen Sneek.

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.