Home / archiefcentraal / arnos avonturen kapitalen

arnos avonturen kapitalen

HOERA! Inderdaad, in kapitalen, want ons Kulturhus is nu echt haalbaar! Want de gemeente Dalfsen heeft eindelijk genoeg kapitaal gevonden in de ‘kansenpot’ die algemene reserve heet voor deze noodzakelijke investering in Nieuwleusen. Ook de al eerder gereserveerde drie miljoen euro voor de door de gemeente verkozen nieuwbouw boven renovatie van Sporthal De Schakel blijft gewoon beschikbaar voor dat doel.

Dat alles komt doordat er in Nieuwleusen in de afgelopen maanden veel en intensief is samengewerkt. Er zijn nauwe verbindingen tussen de verschillende partners en de gemeente gelegd. Namens en voor de inwoners van Nieuwleusen hebben zij hun intenties duidelijk uitgesproken en vastgelegd in een conceptovereenkomst.

Want met het oog op de onafwendbare bevolkingskrimp is het op peil houden van voorzieningen in ons dorp voor de leefbaarheid van groot belang. Door voorzieningen nu te centraliseren zijn ze vast veel beter exploitabel te houden en kan het niveau in stand blijven of zelfs hier en daar nog wat uitbreiden. Bovendien: het benodigde kapitaal hebben we grotendeels zelf al bijeengebracht.

Voor de volgende fasen in het Nieuwleuser Middengebied ligt het initiatief straks vooral bij het onderwijsveld. Een sterk financieel uitgangspunt voor dat op te stellen ‘plan van samenwerking onderwijs’ is dat alle partijen, inclusief gemeente, hebben aangegeven dat zij de opbrengsten als gevolg van vrijkomende locaties en/of gunstiger exploitaties (bijvoorbeeld minder onderhoudskosten, beheerskosten en daling energielasten) als inbreng willen gaan leveren voor WOC Campus Nieuwleusen.

Weer zo’n geweldige kardinale en kapitale injectie: want met de leegkomende scholen en schoolpleinen komt er bijna 2 hectare aan grond en gebouwen vrij! Én die kapitaalgoederen op goed bereikbare en zeer centrale locaties laten we natuurlijk niet verloederen.

Arno van Dijk

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.