Home / archiefcentraal / zorgen ovc groter na weer een verliespartij

zorgen ovc groter na weer een verliespartij

RDC heeft zondagmiddag in eigen huis met 2-1 gewonnen van OVC’21. Door de overwinning blijft RDC ongeslagen in 2015 en behoudt de club het zicht op de tweede plek. Voor OVC worden de zorgen groter en groter. Uit alle wedstrijden (4) in 2015 pakte de club slechts één punt.

Na ruim een half uur spelen opende Luca Sanna de score namens RDC. Dat was ook direct de ruststand. OVC keek lang tegen een achterstand aan, maar kwam uiteindelijk toch langszij. Na een goed uur te hebben gespeeld scoorde Jeroen Legebekke de belangrijke gelijkmaker. Met een punt zouden de bezoekers blij zijn geweest, aangezien RDC hoog genoteerd staat in de vierde klasse H.

Toch leek OVC niet te beseffen dat het met een punt in ieder geval al iets opschoot. Een minuut later stelde RDC namelijk alweer orde op zaken door de 2-1 te maken. Die klap kwam OVC niet meer te boven, waardoor het wederom verloor.

Een nare bijkomstigheid voor OVC is dat er naderhand bekend werd dat IJsselstreek verrassend won van Diepenveen. Daardoor worden de zorgen wat betreft degradatie alleen maar groter. OVC heeft slechts één punt meer dan de twee ploegen daaronder en moet vrezen voor directe degradatie. Volgende week mag OVC proberen wel een goed resultaat neer te zetten om dat niet te laten gebeuren. In een duel met rechtstreekse concurrent Ulu Spor (eveneens elf punten) moet het vechten voor de belangrijke punten.

RDC behoudt zijn derde plek aan de andere kant van de ranglijst. Door de drie punten houdt RDC druk op nummer twee ABS. Ook een periodetitel is niet ondenkbaar voor RDC. Kortom, door de belangrijke overwinning op OVC blijft het seizoen interessant voor RDC.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.