Home / archiefcentraal / wim en harriet weitkamp showen ecuador

wim en harriet weitkamp showen ecuador

Wim en Harriët Weitkamp nemen je op donderdag 19 maart mee op reis naar Ecuador en de Galapagoseilanden. Deze vakantie heeft een onuitwisbare indruk op hen gemaakt. Ze laten er vanaf 20.30 uur alles over zien in de Carrousel aan de Van Reeuwijkstraat 5 in Ommen.

Quito, het beginpunt van de film, is de hoofdstad van Ecuador. Deze stad ligt op 2800 meter hoogte en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Na een binnenlandse vlucht naar Coca, zakken Wim en Harriët in kano’s via de Napo rivier steeds dieper de ondoordringbare jungle in van de Amazone regenwouden.

Vervolgens gaan ze via de Laan der Vulkanen, het Andes gebergte, naar het zuiden. Hier wordt o.a. de Cotopaxi vulkaan (5800 meter) en de Chimborazo vulkaan (6300 meter) bezocht alsmede het koloniale Cuenca. V

anaf Guayaguil wordt de reis voortgezet naar de fenomenale Galapagoseilanden, een archipel van vulkanische oorsprong en een unieke plek op aarde waar de dieren geen angst kennen voor mensen. Het wemelt hier van de vogels en zeedieren die nergens anders ter wereld voorkomen. Na inscheping voor zeven dagen op de zeilboot Mary Anne treden ze in het voetspoor van Charles Darwin en bezoeken bijzondere eilanden waaronder Genovesa, Santa Fé, Santa Cruz en Espanola.

Ze staan oog in oog met de roodvoet en blauwvoet jan-van-gent, zien het bijzondere baltsritueel van de Galapagos Albatros, de reuzenschildpad, het Charles Darwin Research Station….

Een bijzondere (natuur)film, waarvoor je van harte wordt uitgenodigd. Leden van Groei & Bloei hebben gratis toegang, niet-leden betalen 5 euro per persoon. Let op de aanvangstijd: 20.30 uur in de theaterzaal van de Carrousel. Zie ook www.ommen.groei.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.