Home / archiefcentraal / werkstraf voor veroorzaken twee ongelukken

werkstraf voor veroorzaken twee ongelukken

Een werkstraf van 160 uur en een rijontzegging van half jaar, dat is de straf die een 22-jarige verstandelijk beperkte automobilist uit Nieuwleusen van de rechters in Zwolle krijgt na het veroorzaken van twee ernstige aanrijdingen in zijn woonplaats. Een van de ongelukken was op zijn verjaardag, meldt RTV Oost.

Bij beide ongelukken in 2013 raakten verkeersdeelnemers gewond. In november reed de man met hoge snelheid een bejaarde vrouw van haar fiets. Het slachtoffer vloog door de klap meters door de lucht en raakte blind aan een oog. Sindsdien ziet de vrouw bijna niets meer. Bij het andere ongeluk knalde de Nieuwleusenaar met volle vaart op een andere auto. Beide auto’s belandden in een sloot en de bestuurder van de aangereden auto raakte gewond.

De verdachte is een zeer kwetsbare licht verstandelijk beperkte man met ADHD en verschillende medische problemen. Hij heeft onder andere last van epilepsie, angstaanvallen en hyperventilatie. Volgens de officier van justitie had de man nooit een rijbewijs mogen krijgen. De man heeft inmiddels geen rijbewijs meer, dat werd hem vanwege medische omstandigheden afgenomen.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.