Home / archiefcentraal / wandeling in en rond kasteel eerde in ommen

wandeling in en rond kasteel eerde in ommen

Binnen genieten van de grandeur van een kasteel, buiten wandelen over een lenteachtig landgoed. Dat kan zaterdag 21 maart in Ommen. Dan wandelt de boswachter van Natuurmonumenten in en rond kasteel Eerde. Normaliter is het kasteel niet te bezoeken maar voor deze gelegenheid wel. De boswachter start om 14.00 uur bij de parkeerplaats bij kasteel Eerde in Ommen.

Het kasteel is majestueus en imposant aan de buitenkant, maar de binnenkant is dat zeker ook. Er bevinden zich daar onder andere een zwevende trap, prachtige gobelins en een kroonluchter. Het kasteel en het bijzondere gebouw ernaast hebben een bijzondere bestemming. Het doet dienst als internationale school.

Het landgoed

Landgoed Eerde is heel afwisselend met het kasteel, zandweggetjes, houtwallen, (park)bos, oude bomen en karakteristieke boerderijen. De eerste lenteboden laten zich al zien en/of horen. De boswachter weet de mooiste plekjes op het landgoed te vinden.

De tocht duurt ongeveer twee uur. Honden kunnen niet mee. Vooraf reserveren is noodzakelijk. dat kan via de website www.natuurmonumenten.nl/agenda. Leden van Natuurmonumenten betalen 5 euro, niet-leden 8 euro.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.