Home / archiefcentraal / vv avereest verslaat sc rijssen met 4 1

vv avereest verslaat sc rijssen met 4 1

VV Avereest heeft zaterdagmiddag een verdiende overwinning geboekt op het bezoekende SC Rijssen. Na een 1-0 ruststand stond er na 90 minuten 4-1 op het scorebord.

Ruben Hendriksen stuurde onderstaand verslag.

“Na de nederlaag van vorige week was het VVA er veel aan gelegen om de negatieve reeks te doorbreken. Dat moest gebeuren tegen SC Rijssen.

De wedstrijd begon van beide kanten enigszins afwachtend. Naarmate de wedstrijd vorderde namen de tricolores het heft steeds meer in handen. De eerste grote kans was voor de (altijd) actieve Matthijs Platvoet. Een mooi steekpasje werd door hem echter net naast geschoten. Een paar minuten later schoot Marcel Dijk een vrije trap steenhard, via de vuisten de doelman en de lat, over het doel van SC Rijssen. VV Avereest bleef de bovenliggende partij. De Rijssenaren werden in de duels afgetroefd en het balbezit bij de Rijssenaren was dan ook vaak van korte duur.

In de 31e minuut snelde de goed spelende Sven Ester over rechterkant, hij passeerde nog een verdediger en gaf de bal vanaf de achterlijn voor op de inkomende Matthijs Platvoet. Matthijs hakte de bal achter zijn standbeen langs in de korte hoek. De doelman was volstrekt kansloos, een prachtig doelpunt: 1-0. De mannen uit Balkbrug hadden de smaak te pakken en wilden direct doordrukken. Na een goede aanval schoot Erik Mostert echter op de paal. Kort daarna verwachtte iedereen dat scheidsrechter Veldhuizen de bal op de stip zou leggen. Sven Ester sneed het strafschopgebied binnen en werd vervolgens vastgehouden. De man in het geel/zwart dacht er echter anders over en liet doorspelen. Uit standaardsituaties was Rijssen af en toe gevaarlijk. Uit een corner werd de bal net naast het doel van Dirk Bunk gekopt. Het merendeel van de speeltijd had de achterhoede van VVA de zaak goed onder controle.

In de 2e helft pakten de ‘Balk-bewoners’ direct het initiatief. De op het middenveld, goed spelende, Ronald Veldhoen, werd met een prima passje richting doel van SC Rijssen gestuurd. Een verdediger van de Rijssenaren vloerde hem echter. Scheidsrechter Veldhuizen was duidelijk en toonde de boosdoener de rode kaart. De daaropvolgende vrije trap verdween over het doel van doelman Nijland. Het was even zoeken voor de mannen van trainer Ester hoe om te gaan met de man meer situatie. Tijdens deze zoektocht werd de bal door de Rijssenaren in de diepte gespeeld. De snelle spits vertrok richting doelman Bunk en schoof de bal beheerst in de rechterbenedenhoek: 1-1.

Aanvoerder Marcel Dijk gaf zette VVA in de 68e minuut weer op voorsprong. Een vrije trap schoot hij snoeihard achter doelman Nijland: 2-1. Enkele minuten later snelde Matthijs Platvoet vanaf de linkerkant richting achterlijn. Hij passeerde een verdediger en werd vervolgens vastgehouden. Er volgde geen voordeel en daarom besloot scheidsrechter Veldhuizen alsnog om een strafschop te geven. Ook deze werd door Marcel Dijk onberispelijk binnengeschoten: 3-1. Avereest controleerde de wedstrijd. In de 83e minuut nam Matthijs Platvoet een corner en deze werd door Erik Mostert met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd: 4-1. Hiermee was de wedstrijd gespeeld”.

Zaterdag 7 maart speelt Avereest uit tegen SC Daarle.

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.