Home / archiefcentraal / voorronde nk metselen in nieuwleusen

voorronde nk metselen in nieuwleusen

Bij Opleidingscentrum De Grift in Nieuwleusen start op 17 en 18 maart de vijfde voorronde van het Nederlands Kampioenschap Metselen 2015 voor vmbo-leerlingen. In zeven regionale voorronden strijden meer dan 60 metsel-talenten op diverse plekken in Nederland om een plaats in de landelijke finale. Het NK Metselen is sinds 1953 ononderbroken initiatief van de georganiseerde baksteenindustrie, verenigd in Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB).

Het NK Metselen bestaat uit regionale voorronden en een landelijke finale. Aan de vijfde voorronde in Nieuwleusen doen tien deelnemers mee, afkomstig van VMBO-scholen uit Almelo, Barneveld, Dedemsvaart, Oldenzaal, Rijssen en Zwolle. Opdracht is het in twee dagen vakbekwaam metselen van een siermuur. De twee beste deelnemers gaan door naar de finale. In de landelijke finale strijden de twaalf regionaal beste metselleerlingen tegen elkaar.

Finaleweek

De landelijke finale van het 63e NK Metselen vindt plaats op 8, 9 en 10 april in Breda. De finalelocaties wisselen per jaar. In 2015 organiseert KNB de finale samen met BouwSchool Breda. Hoogste doel is het winnen van de ‘Zilveren Troffel’, een wisseltrofee en tevens de hoogste eer in het metselvak. Deze prijs wordt uitgereikt op woensdagmiddag 15 april in Breda. Het verloop van het kampioenschap is te volgen via www.metselwedstrijden.nl

Gezamenlijk festijn

Het Nationaal Metselkampioenschap (“anno 1953”) is al decennialang een initiatief van de georganiseerde Nederlandse baksteenindustrie. Deze besloot in 1953 meer aandacht te besteden aan het uniformeren van de metseltechniek, het promoten van het metselvak en het bevorderen van de instroom van leerlingen. Beide laatste doelen zijn met het oog op de toekomst belangrijker dan ooit.

Het 63e NK Metselen wordt georganiseerd door de Nederlandse baksteenindustrie, verenigd in de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). KNB werkt daarbij nauw samen met de regionale VMBO-opleidingen Bouwen, Wonen en Interieur, de Aannemers Vereniging Metselwerken (AVM), de Vereniging Nederlandse Voegbedrijven (VNV), Bouw Certificeringsinstantie IKOB-BKB, Bouwend Nederland, Fundeon en de regionale opleidingsbedrijven in de bouw.

Bezoek voorronde

Bezoekers aan de regionale voorronde van het NK Metselen zijn de tweede wedstrijddag van harte welkom bij Opleidingscentrum De Grift, De Grift 12, 7211 EJ Nieuwleusen. De prijsuitreiking is op woensdag 18 maart a.s. aan het eind van de middag. Opleidingscentrum De Grift zet zich in voor de instroom en opleiding van jongeren voor de bouw.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.