volop voorbereiding passieverhaal dvaart

Sinds januari zijn ruim vijftig spelers van het Passieverhaal Dedemsvaart (voorheen The Passion Dedemsvaart) druk bezig met repeteren. Door middel van zang en spel vertellen deze gedreven spelers op zaterdag 4 april het blijvend indrukwekkende verhaal van Jezus, gespeeld door Wesley Schippers. En dat òp het water aan de Wisseling.

De repetities alleen al zijn indrukwekkend. Alle spelers ervaren alleen maar saamhorigheid, van jong tot oud, onder bezielende leiding van regisseur Marieke Kamphuis. Zoals Dickjan Doornbos vertelt: “Voortdurend – en steeds sterker – is het gevoel: onderdeel te mogen uitmaken van iets ‘magisch’!” Alle generaties werken hier samen om het verhaal op bijzondere wijze te vertellen.

Karin van Dijk, één van de gepassioneerde spelers, schreef: “‘Waar creativiteit en muziek in elkaar opgaan, waar talenten worden benut en juist ontstaan, waar samen echt samen is, en niemand alleen blijft staan, dan ervaar je flow.”

Afgelopen repetitie, op 21 maart, speelden voor het eerst alle dertien kinderen mee. Zij vormen de klas van Juf Jessica Brakke, zij is de verteller van het Passieverhaal. “Het was zo mooi! Ze zongen heel mooi! Ik was er stil van”, aldus één van de kinderen Emma van der Vinne.

De spelers worden muzikaal begeleid door een vijfkoppige band, bestaande uit pianist en muzikaal leider Luko Hans, toetsenist Vincent Timmermans, gitarist Geert van de Logt, Robert Visscher op de basgitaar en drummer Tom Roelofs.

Organisatie

De organisatie verliep niet altijd vlekkeloos, zeker niet voor het jonge vierkoppige bestuur van Stichting Cultuur Delen en Doen dat voor het eerst zo’n groots evenement organiseert. Zo kregen zij een tik op de vingers van Eye2Eye media, het productiebedrijf achter de landelijke The Passion dat de EO jaarlijks uitzendt. The Passion is een geregistreerd merk en deze naam mag niet zomaar aan een evenement gekoppeld worden. Vandaar dat de organisatie de naam heeft veranderd in Passieverhaal Dedemsvaart. “Dat minstens zo’n groot succes moet gaan worden als The Passion in Enschede!”, aldus voorzitter Manon Toonen.

Programma

Het programma op zaterdag 4 april is als volgt: om 15.00 uur dragen de kruisdragers het kruis vanaf de Rooms-Katholieke kerk aan de Langewijk via de Julianastraat naar de Wisseling. Bij de Wisseling vindt om 16.00 uur het Passieverhaal plaats, op het water. Er komt een groot podium half in het water te liggen. Voor het podium vaart Maria langs, gespeeld door Esmee van Dijk. Het publiek kan vanaf de wal aan de Wisseling een bijzonder en uniek schouwspel verwachten vertolkt door enkel gepassioneerde spelers. Het lijdensverhaal van Jezus Christus.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.