Home / archiefcentraal / volle dalfsen kantine leert van braamhaar

volle dalfsen kantine leert van braamhaar

Afgelopen woensdag bracht topscheidsrechter Eric Braamhaar een bezoek aan SV Dalfsen. De opkomst was buitengewoon groot en de aanwezigen genoten van een gezellige en leerzame avond.

De Tukker Braamhaar vertelde op animerende wijze over het leven van een topscheidsrechter. Met name de topwedstrijden in de Champions League en de finalewedstrijden in de beker en de competitie maakten veel indruk op de nuchtere Rijssenaar.

Daarnaast werd ook de spelregelkennis van de aanwezigen getest. Zo kent de voetbalsport slechts 17 spelregels, die echter wel in allerlei varianten voor kunnen komen. Zelfs de aanwezige spelregelkenners leerden deze avond nog nieuwe feitjes.

Braamhaar versterkte zijn presentatie met bewegende beelden en vertraagde opnamen. Deze technieken worden momenteel ook getest door de KNVB om de scheidsrechters te ondersteunen in hun beslissingen. Braamhaar gaf aan hier een groot voorstander van te zijn.

Aan het eind van de avond was iedereen ervan doordrongen dat het fluiten van een wedstrijd geen kleinigheidje is en dat respect voor de leiding een groot goed is.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.