Home / archiefcentraal / verkoop van mest voor huisvesting in albanie

verkoop van mest voor huisvesting in albanie

Misschien heb je ze al wel gezien of aan de deur gehad: mensen die met organische mest in zakken met verschillende hoeveelheden langskomen voor ‘het goede doel’. Het gaat om een werkvakantie in Albanië voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Zij gaan daar de allerarmsten helpen met huisvesting. Er wordt onder andere een appartement gebouwd in een kelder, waar meisjes zelfstandig kunnen wonen – niet in luxe, maar zo, dat ze een dak boven hun hoofd hebben.

Ilona Hogenkamp gaat al voor de vierde keer mee. “Het is verslavend,” zegt ze, “als jij je één keer zo nuttig gemaakt heb, leuke mensen ontmoet hebt, van het land genoten hebt en samen iets opgebouwd hebt, dan is dat iets heel anders dan twee weken aan het strand liggen. Dit geeft veel meer voldoening. Er ontstaan hechte vriendschappen, ook met Albanezen.” Dominee Gerrit Kobes lacht: “Ik heb Albanese vrienden op Facebook. Als ik daar iets opzet, ook al is het in plat Twents, krijg ik van verschillende Albanezen likes.”

Ook begeleider Gerrit Vogelzang is behept met de ‘Albanese ziekte’. Vorig jaar ging hij pas voor het eerst mee en kwam ook verslaafd terug. “Het nestelt zich in je hart,” laat hij weten.

Voor het rondbrengen worden nog vrijwilligers gezocht. Verkoper gemist? Op zaterdag 14 maart wordt tot 14.00 uur de organische kippenmest in korrelvorm verkocht bij het Hervormd Centrum. De mest kan ook aan huis bezorgd worden in de gemeente Ommen.

Contact : G. Kobes 0529-454996, kobesg@gmail.com of G. Vogelzang 0529-454554. Mocht je geen mest willen hebben, maar toch het project willen steunen, dan kan dat op bankrekening NL88AEGO 0208 564 5098 t.n.v. G.Kobes, project Albanië.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.