Home / archiefcentraal / vechtdal breed zet werk voort

vechtdal breed zet werk voort

Het bestuur van Vechtdal Breed gaat door met de vraagbundeling. Voor 1 maart hebben zoveel mensen zich aangemeld voor glasvezel dat het bestuur slechts 1 keus heeft: doorgaan.

Daarbij heeft de gemeenteraad vorige week unaniem ingestemd met de bankgarantie voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Ommen. Voor alle partijen is het duidelijk dat het project van Vechtdal Breed moet slagen. “Dat was voor Vechtdal Breed een geweldige opsteker, en dat merkten we ook in het aantal aanmeldingen” zegt voorzitter Gerrit Jan Hagedoorn.

Tijdens de eerste fase van de vraagbundeling heeft de stichting, samen met haar enthousiaste ambassadeurs, al meer dan de helft van het noodzakelijke percentage deelnemers kunnen overtuigen van de noodzaak van snel internet. Het benaderen van alle personen in het buitengebied neemt echter meer tijd in beslag dan verwacht. Ook de besluitvorming bij stichtingen, scholen, verenigingen van eigenaren, landgoedeigenaren et cetera heeft meer tijd nodig.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.