Home / archiefcentraal / varsenerstraat plein in plaats van grasveld

varsenerstraat plein in plaats van grasveld

Ondernemers en bewoners van de Varsenerstraat willen op de voormalige locatie van de Aldi liever een plein dan een grasveld. Als het aan het college van B & W ligt komt op de plek waar ooit de Aldi en de apotheek huisden vijf parkeerplaatsen en een groot grasveld.

Volgens mevrouw Kleinheerenbrink van fourniturenwinkel ’t Heerenbrinkje en René Pillen, naast bewoner van de straat tevens woordvoerder, is een grasveld onwenselijk. Het zal volgens hen een uitlaatplek voor honden worden, die door de bezuinigingen op onderhoud in korte tijd een verloederende aanblik krijgt.

Op verzoek van de belanghebbenden zal Gerrit de Jonge, fractievoorzitter van de VOV, donderdag een motie indienen om toch een pleintje aan te leggen. Dit past volgens de Jonge beter bij de het aanzicht en de bereikbaarheid van het centrum. “Tevens is dit besluit op termijn kostenbesparend, omdat je niet wekelijks gras hoeft te maaien.”

Volgens Gerrit de Jonge zou het mooi zijn als er op het pleintje een bankje en een speelattribuut voor kinderen komt. Inmiddels hebben Kleinheerenbrink en Pillen veel medestanders gevonden. Niet alleen wordt de motie van de VOV in een begeleidende brief ondersteund, maar zijn de belanghebbenden van plan de raadsvergadering te bezoeken, waarin de parkeer- en hondenpoepproblematiek behandeld worden. Volgens de Jonge is dit burgerparticipatie in optima forma.

Lees ook

D66 lijsttrekkers in Dalfsen, Ommen en Hardenberg

REGIO – In maart 2022 doet D66 in de drie Vechtdalgemeentes Dalfsen, Ommen en Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.