stokvisdennen tweede bij stedentoernooi

Bij de 39ste editie van het Stedentoernooi in Deventer heeft IJsclub Stokvisdennen uit Dalfsen een tweede plaats behaald. Deze traditionele afsluiting van het schaatsseizoen wordt ieder jaar door DSO uit Epe en de Stokvisdennen samen georganiseerd voor de schaatsverenigingen uit Overijssel en Gelderland die IJsbaan Twente en/of De Scheg als thuisbaan hebben. Met veertien clubs was het toernooi ook dit jaar weer goed bezet. De deelnemers waren zoals ieder jaar enthousiast over dit afwisselende toernooi met deelnemers van pupil tot veteraan.

Voor de Stokvisdennen waren dit pupillen Joep Wennemars, Pleun van Vilsteren en Stefan Westenbroek, junioren Eva Eghuizen, Anke Breunis, Ingmar Hof, Stijn en Bart Hulst, Bas Elst, Loes Adegeest en Tessa Lucas, en senioren Freddy Wennemars en Koen Korterik, onder leiding van coach Rob Koggel. Pupil Mees Hulst viel in bij Viking uit Harderwijk.

De ochtend begon om kwart over acht met de 500 meter. Daarna volgden de estafette, massastart, teamsprint, vliegende ronde en de afvalkoers, waarbij alle deelnemers aan maximaal twee nummers mee mochten doen. De Stokvisdennenrijders behaalden podiumplaatsen, met een eerste plaats op de 500 meter bij de pupillen voor Stefan, een derde plaats op de estafette, met Joep, Eva, Anke, Tessa, Bart en Freddy en bij de teamsprint, met Ingmar, Stijn en Freddy en ten slotte twee overwinningen op de massastart, voor Stefan en Loes.

Met verder alleen klasseringen niet lager dan een zevende plaats, werden genoeg punten verzameld voor het zilver overall. Eerste werd de Lochemse IJsclub, derde de Deventer IJsclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.