Home / archiefcentraal / sterke eerste helft bezorgt ozc winst

sterke eerste helft bezorgt ozc winst

OZC heeft zichzelf vanmiddag een goede dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. Het won zelf dankzij een sterke eerste helft op bezoek bij hekkensluiter Kloosterhaar met 1-3 en klom door punten morsende concurrenten bovendien twee plaatsen op de ranglijst.

OZC liet er geen gras over groeien in de beginfase van het duel in de onderste regionen van de zaterdag 2e klasse H. Al in de tweede minuut schoot Koen Tip de bezoekers op voorsprong en tien minuten later verdubbelde Rick Nieuwenhuis de marge naar een comfortabele 0-2.

Een vliegende start dus voor de ploeg uit Ommen die de wedstrijd nog voor de rust volledig in het slot gooiden. Floris Buitenhuis zette in de veertigste minuut de 0-3 op het scorebord waarmee OZC na een sterke eerste helft de rust in gingen in de wetenschap dat de drie punten eigenlijk al in de tas zaten.

De tweede helft werd dan ook geen spannende meer op sportpark De Polderhoek al gebeurde er nog wel het één en ander. Dit was met name te danken aan de scheidsrechter die bij vlagen het spoor enigszins bijster leek te zijn.

Eerst werd de materiaalman van Kloosterhaar, Stefan Ekkel, wegens commentaar de dug out uit gestuurd. Vervolgens werd ook Kloosterhaar-trainer Henk van Klinken weggestuurd en besloot de leidsman het duel zelfs te staken. Bovendien ontvingen twee spelers van Kloosterhaar allebei twee gele kaarten maar eindigde de thuisploeg het duel desondanks gewoon met elf man.

Na een pauze van twaalf minuten konden beide teams weer verder met het restant van het duel. Kloosterhaar wist in de resterende minuten de eer nog te redden. Door geklungel in de defensie van OZC kon Mark Boshove profiteren en zorgde in de 74e minuut voor de 1-3 wat tevens de eindstand was.

Dankzij de goede eerste helft een dik verdiende overwinning voor OZC dat ook van de overige velden goed nieuws kreeg. ASC’62 en DZSV verloren beiden hun duels vanmiddag waardoor OZC beide ploegen passeert op de ranglijst. OZC stijgt hierdoor naar de tiende plek op de ranglijst van 2H. Volgende week gaat OZC Ommen op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst: FC RDC.

Stand onderin 2H:

8. VV Hellendoorn – 21

9. VV Dieren – 20

10. OZC Ommen – 19

11. ASC’62 – 18

12. DZSV – 16

13. SVI – 14

14. Kloosterhaar – 6

Lees ook

Vilsteren hoeft (nog) niet naar Bentelo

BENTELO – Het programma in klasse 5A van het zondagvoetbal afdeling Oost verordonneerde de mannen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.