stef valk spellingkampioen van ommen

Stef Valk van CBS Koloriet is de winnaar van het Junior Dictee Ommen 2015. Hij werd op de voet gevolgd door Arman Mayilyan van CBS De Kardoen en Kyra Schuttert van RKBS St. Bernardus. Met zijn drieën vertegenwoordigen ze op maandag 30 maart de gemeente Ommen in de provinciale eindstrijd die in het Giga Konijnenhol op de Beerze Bulten plaats zal vinden. De overwinning kwam voor Stef erg onverwacht, hij had niet op een hoge notering gerekend. Aanvankelijk was er één tweede prijswinnaar, bij het nakijken was echter de score van Kyra Schuttert weggevallen. Omdat zij net als Arman veertien fouten had en een barrage niet meer mogelijk was, gaat ook zij naar de provinciale finale.

Negentien deelnemers zwoegden in de muisstille Bibliotheek aan de Chevalleraustraat in Ommen op het dictee van dit jaar. Ogenschijnlijk leek het dictee niet al te pittig maar woorden als feilen, vijzelen en hals-over-kop leverden heel wat moeilijkheden op. Ook coca-colaglazen en racet vormden een struikelblok. En veel kinderen schreven cabrio en oldtimer met een hoofdletter, waarschijnlijk in de veronderstelling dat het een merknaam was. Schrijver van het dictee Ton van der Monde las het ook zelf voor en deed dat op voortreffelijke wijze. Alle deelnemers kregen ruim de tijd de zinnen op te schrijven.

De prijzen werden overhandigd door de voorzitter van de jury Ank Kloosterman. Voor de winnaars waren er bloemen, een boekenbon en voor Stef Valk de door de Bibliotheek Ommen beschikbaar gestelde wisselbeker. Voor alle deelnemers was er als herinnering een oorkonde.

De organisatie van het Junior Dictee Ommen is in handen van de Bibliotheek Ommen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.