Home / archiefcentraal / spinningmarathon voor alpe dhuzes

spinningmarathon voor alpe dhuzes

Zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Met dat doel voor ogen stappen twee teams met dertien medewerkers van de afdeling Oncologie/Hematologie van Isala begin juni op de fiets om de Alpe d’Huez te beklimmen. In een reeks van inzamelingsacties start binnenkort de volgende: een spinningmarathon op het voorterrein van Isala tijdens de open dag op 21 maart. Bezoekers van de open dag en andere belangstellenden kunnen voor tien euro ook meedoen en de teams steunen. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de stichting Alpe d’HuZes.

Yvonne Baars, leidinggevende afdeling Oncologie/Hematologie: ‘De bedoeling is gedurende de hele dag te gaan spinnen. Van ’s ochtends 9.00 uur tot ’s middags 15.50 uur. Mensen die zich samen met ons in het zweet willen fietsen, kunnen zich via de website opgeven voor een spinningles van 50 minuten onder begeleiding van instructeurs en swingende muziek.’ Het spektakel vindt buiten plaats op het voorterrein van Isala’s parkeerplaats.‘Er staan maar liefst 50 spinningfietsen klaar. Belangstellenden kunnen zich individueel of als team opgeven via www.isala.nl/alpedhuzes. Er zijn douches en kleedkamers aanwezig. Vanzelfsprekend zijn toeschouwers van harte welkom.’

Onmacht en verdriet

Dagelijks zien medewerkers van de afdeling Oncologie/Hematologie met eigen ogen de onmacht en het verdriet van patiënten en naasten, die in al hun onzekerheid strijden om het gevecht te winnen van kanker. Yvonne Baars: ‘De ziekte beheerst hun leven en is altijd aanwezig. De angst die mensen voelen voor wat er komt is niet te beschrijven. Daarom doen wij mee met twee teams ‘Isala strijdt mee’.’

Bestellen gratis toegangskaart open dag

Belangstellenden die op 21 maart de open dag willen bezoeken, kunnen zich inschrijven voor een tijdstip op de dag. Om ervoor te zorgen dat bezoekers van de open dag geen last hebben van al te grote drukte, spreiden wij het bezoek over de gehele dag van 10.00 tot 16.00 uur. De gratis entreebewijzen zijn te bestellen en te downloaden via www.isala.nl/opendag

Bezoekers volgen een route langs vier grote thema’s: de zorg voor vrouw en kind, de zorg voor hartpatiënten, de zorg voor oncologische patiënten en de zorg in ons nieuwe Behandelcentrum. Op de route ziet u onder andere couveuses, u komt op een hartcatheterisatiekamer, u kunt Isala’s operatierobot zien, u bezoekt endoscopiekamers en u neemt een kijkje op de operatiekamer van het Behandelcentrum. Ook is er een poppenpoli en een opleidingsmarkt. RAV IJsselland is met een ambulance op het plein voor de ingang aanwezig.

Lees ook

Voetbal Dalfsen

ASC’62 verliest eerste bekerwedstrijd ASC’62 speelde de eerste bekerwedstrijd uit tegen BWO in Hengelo en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.