Home / archiefcentraal / spijkerschrift carriereswitch

spijkerschrift carriereswitch

Dat lag dan niet zozeer aan mij als wel aan mijn omgeving. Die hadden daar dan weer moeite mee, een moeder die wat anders ging doen dan het huishouden.

Als je in een dip zit kun je maar het beste gaan kleien, dat ben ik toen ook maar gaan doen. Dus nu staat mijn huiskamer vol met keramiek. En de slaapkamer (voor de mislukte zaken, in het donker heb ik toch mijn ogen dicht) en straks in de tuin. Ik heb met veel plezier heel veel mogen schrijven voor een buurtkrant en leuke mensen ontmoet, maar ja dat is wel heel onregelmatig werk en iedereen heeft honger om vijf uur….

Tussendoor nog als vrijwilliger bij de bieb gewerkt, bij de lokale kabelkrant en tegenwoordig zit ik allerlei tweedehandszaken te verkopen bij de kringloop van mijn dorp. Dat past prima in het ritme van het gezinsleven, want alle dagen huis houden maakt van mij een trieste huismus. Dat het werk veel lijkt op het thuiswerk neem ik op de koop toe, daar wordt waardering door klanten en collega’s gewoon tegen elkaar gezegd. Thuis ligt de verwachtingsgrens veel hoger. Van mijn kant.

Maar al dat vrijwilligerswerk is heel nobel, maar het levert financieel weinig op en met drie opgroeiende pubers die heel wat wegvreten en de lucht in schieten is de bodem van de portemonnee sneller in zicht dan het einde van de maand. Te samen met het gevoel van onvervulde voldoening heb ik besloten om naast mijn vrijwilligerswerk ook betaald werk te gaan doen. Dus ik klom in mijn sollicitatiepen en friste mijn cv op en ging aan de slag…

Ik had door de tijd heen al wat sollicitatieprocedures van mijn omgeving mogen meemaken en kreeg daardoor wel in de gaten dat er toch het een en ander was veranderd wat het solliciteren betreft, maar nu ik het zelf zo aan den lijve mag ondervinden heb ik welgeteld één digitale brief geschreven waarop ik gelijk ben afgekeurd en per direct gestopt ben met deze zoektocht naar een betaalde baan. Het werd mij gelijk duidelijk dat ik niet in de wieg ben gelegd voor deze manier van werk zoeken. Direct opgeven is niet mijn ding, maar het huishouden doen levert minder frustratie op.

Soms vergeet je wel eens wat en soms heb je een schop onder je kont nodig. Ik heb mijn cv weer eens bekeken, deze goed onder de loep genomen en kwam tot de conclusie dat ik was vergeten dat ik al een beroep heb. Alleen inactief. Het diploma lag een beetje te verstoffen. Er zal weer het een en ander moeten gebeuren. Ik ben met mezelf in gesprek gegaan, een sollicitatiegesprek afgenomen en ik heb mezelf aangenomen. Ik begin weer opnieuw… mijn oude passie ten voeten uit: ik ga weer pedicuren. En doe het gelijk goed met een upgrade. Mama gaat weer terug naar school. Thuiswerk gaat plaatsmaken voor huiswerk, want ik moet natuurlijk wel bij de les blijven.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.