sp snelweg almelo zwolle niet nodig

Het aanleggen van een snelweg tussen Almelo, Hardenberg, Ommen en Zwolle is verkeerskundig niet nodig en daarom vindt de SP de investering en de aantasting van het landschap te groot. Toen in 2010 een besluit werd genomen over de N340, koos de SP daarom dan ook niet voor dat plan. De SP was (en is) er voor om van de N340 en de N377 twee veilige 80km/uur-wegen te maken waarbij ook knelpunten zoals de kruising met het spoor worden opgelost.

In 2010 werd ervoor gekozen om van de N340 een 100km/uur-weg te maken. In 2013 kwamen Provinciale Staten daarop terug en werd besloten om van beide wegen duurzaam veilige 80 km/uur-wegen te maken. Alhoewel we blij zijn dat daar alsnog voor gekozen is, is het plan daarvoor nog niet definitief uitgewerkt. De SP houdt dan ook goed in de gaten of het uiteindelijke plan ook inderdaad gaat zorgen voor twee duurzaam veilige wegen. En dat niet bijvoorbeeld het grootste deel van het budget terechtkomt op de N340 en er te weinig geld is voor veiligheidsmaatregelen op de N377.

Om nu opnieuw op het besluit van 2013 terug te komen en weer te gaan praten over andere varianten zoals een A36 vindt de SP geen goed idee. Niet alleen omdat we die variant niet nodig, te duur en te ingrijpend vinden maar vooral ook omdat de mensen in het gebied nu al lange tijd in onzekerheid zitten. We moeten er nu voor zorgen dat het huidige plan goed wordt uitgewerkt waardoor er een einde aan de onzekerheid komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.