Home / archiefcentraal / slappe eerste helft nekt asc62

slappe eerste helft nekt asc62

ASC’62 heeft vanmiddag in eigen huis met 1-4 klop gekregen van Hulzense Boys. Met name in de eerste helft liet ASC’62 het totaal liggen en daar maakten de bezoekers dankbaar gebruik van.

Waar ASC’62 vorige week een knap punt behaalde op bezoek bij de nummer twee FC RDC op basis van inzet en strijdlust gaf het vandaag totaal niet thuis. De bezoekers uit Hulsen sneden in het eerste bedrijf op allerlei manieren door de defensie van ASC’62 heen en het was wachten op de openingstreffer van Hulzense Boys.

Deze kwam er dan ook toen na twintig minuten spelen Martijn Rohaan na een aanval over de linkerkant vanaf twintig meter de bal in de linkerhoek wist te schuiven: 0-1. Een klein kwartier later zette Mark Bouwhuis zijn hoofd tegen een hoge voorzet en verdubbelde hiermee de voorsprong van de bezoekers. In de 38e minuut zou de mooiste treffer van de middag volgen.

Kevin Bokdam werd diep gestuurd en rondde zeer fraai af met een bekeken stift: 0-3. Bokdam kopte Hulzense Boys voor rust zelfs nog naar een comfortabele 0-4 voorsprong waarmee de wedstrijd al na 45 minuten spelen beslist was. Door collectief falen van ASC’62 in de eerste helft gaf de ploeg uit Dalfsen de wedstrijd dus al voor de theepauze volledig uit handen.

In de rust heeft het ongetwijfeld gedonderd in de kleedkamer van ASC’62. De thuisploeg kwam namelijk een stuk scherper uit de kleedkamer al was het spel nog niet om over naar huis te schrijven. De noodzaak voor Hulzense Boys om de tweede helft nog vol gas te geven was er echter niet meer waardoor de tweede helft weinig om het lijf had.

Het hoogtepunt van de tweede helft was het doelpunt van ASC’62-aanvaller Matthijs van Gelder die zo nog wel de eer redde van zijn ploeg. Al met al wel een dik verdiende nederlaag voor ASC’62 dat zichzelf in het eerste bedrijf een zeer slechte dienst bewees.

Het herpakte zich wel enigszins in de tweede helft waardoor de ploeg uit Dalfsen wellicht toch nog met een enigszins positief gevoel naar volgende week kan uitkijken. Dan gaat ASC’62 op bezoek bij Enter Vooruit.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.