Home / archiefcentraal / scouts slaan kamp op in dalfsen

scouts slaan kamp op in dalfsen

Vrijdagavond kwamen 250 scouts naar Dalfsen om hier te kamperen met een wel heel speciaal doel. De Scouts komen uit noord- en oost Nederland en houden hier een weekend ter voorbereiding op de wereld jamboree in Japan. Elke vier jaar is er een wereld jamboree ergens op de wereld, hier komen ongeveer 30.000 Scouts bij elkaar.

De Scouts welke naar Dalfsen komen gaan zich voorbereiden op deze reis van komende zomer. Naast het kennis maken met elkaar, leren ze bepaalde gewoontes van Japan en krijgen ze voorlichting. Natuurlijk worden er ook echte Scouting activiteiten gedaan. Op zaterdagochtend gaan ze een mooie tocht lopen in de omgeving en zaterdagavond hebben ze een feestavond.

Eigenaar van camping Starnbosch Robin vindt het bezoek erg leuk. De camping is vroeger ontstaan door de Scouting. De Scouts mogen kosteloos overnachten en zoals de goede gewoonte van Scouting stand houdt doen ze een “heitje voor karweitje”. De Scouts gaan namelijk wat snoeiwerkzaamheden uitvoeren. Zo zijn beide partijen erg tevreden over de samenwerking en de mogelijkheden.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.