Home / archiefcentraal / school eerde kruipt in huid adviesbureau

school eerde kruipt in huid adviesbureau

“Hoe kunnen we een bijzondere plek langs de Vecht maken waarmee we laten zien wat het waterschap doet en waarom dat belangrijk is? ” Met die vragen gaf bestuurslid Jan van Hoek van waterschap Vechtstromen maandagochtend de aftrap voor het project ‘Adviseurs van de Toekomst van International School in Eerde. Adviseurs van de toekomst is een project voor voortgezet onderwijs scholen in het Vechtdal. Binnen het project kruipt een klas in de huid van een adviesbureau en gaan ze aan de slag met een uitdagende opdracht.

Er zijn diverse boeiende vragen geformuleerd waarmee de adviseurs van de toekomst aan de slag gaan. De adviseurs kunnen bijvoorbeeld een uitkijktoren of waterkunstwerk ontwerpen, maar het liefste een plek waar je ook water kunt beleven en plezier kunt maken. Ook gaan ze aan de slag om op een vernieuwende manier bezoekers te informeren over het werk van het waterschap Vechtstromen. Dat kan met een spel zijn of een verhaal, maar dat is vrij aan de klas zelf.

5 juni presentatie opdracht op Provinciehuis

Uiteindelijk zal het jonge adviesbureau op 5 juni het definitieve voorstel presenteren aan diverse partners van het project Ruimte voor de Vecht, in het Provinciehuis in Zwolle.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.