rene paas informateur in overijssel

Dit maakte Van Hijum bekend na overleg met de lijsttrekkers van de partijen in Provinciale Staten. Het is de bedoeling dat Paas snel na het eerste statendebat van donderdag met zijn werkzaamheden begint.

Paas is voorzitter van Divosa en was voorzitter van het CNV en wethouder in Groningen. Eerder leidde hij de onderhandelingen die leidden tot nieuwe colleges van B&W in Hardenberg en Utrecht. Van Hijum is blij dat René Paas beschikbaar is als informateur: “Hij heeft politiek-bestuurlijke ervaring, verstand van onderhandelen en was eerder als onafhankelijk informateur betrokken bij collegevorming. Ik heb er vertrouwen in dat hij ons kan helpen om voortvarend en zorgvuldig een nieuw college te vormen.”

Beknopt CV

René Paas (48) is voorzitter van Divosa, de vereniging van gemeentelijke managers op het gebied van werk en inkomen. In zijn vrije tijd is René Paas toezichthouder bij het Fonds voor de Cultuurparticipatie, zorginstelling Axioncontinu en de Hersenstichting. Ook is hij voorzitter van het Zorginnovatieforum.

René Paas studeerde Nederlands recht en bestuurswetenschappen in Groningen. Van 1992 tot 1996 werkte hij als organisatieadviseur bij BDO Management Consultants. Daar gaf hij strategische adviezen aan overheden, onderwijs- en zorginstellingen. Van 1996 tot 2005 was hij wethouder van Groningen. Hij was verantwoordelijk voor stadsbeheer en milieu, volksgezondheid, sport en internationale betrekkingen. Van 2005 tot 2009 was Paas voorzitter van CNV Vakcentrale. In deze functie was hij het boegbeeld van het CNV in polder, politiek en publiek. René Paas is getrouwd en vader van drie kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.