Home / archiefcentraal / radionl viert jubileum mpf in nieuwleusen

radionl viert jubileum mpf in nieuwleusen

Er komt een groot gezamenlijk jubileumfeest van RADIONL en het Mega Piraten Festijn op zaterdag 13 juni in Nieuwleusen. Dat is maandag bekendgemaakt in de live-uitzending van RADIONL, op de dag dat de volkse muziekzender precies tien jaar bestaat.

Omdat het Mega Piraten Festijn dit jaar haar honderdste editie viert, is besloten beide jubilea aan te grijpen voor een Hollands muziekfeest dat zijn weerga niet kent. Daarbij zal worden opgetreden door een groot aantal Nederlandse topartiesten. De voorverkoop is inmiddels van start gegaan via www.megapiratenfestijn.nl.

Het jubileum vervult directeur Nico Silvius van RADIONL met trots: “Waar zenders als Holland FM, Noordzee FM, Hollands Glorie of Radio Nationaal in de loop der jaren failliet zijn gegaan of gestopt met het uitzenden van volkse muziek, is RADIONL nog steeds springlevend. Sterker nog: een radiozender die 365 dagen per jaar volledig is gewijd aan muziek van eigen bodem heeft in Nederland nooit eerder zo lang bestaan. De medewerkers van RADIONL zetten zich elke dag met hart en ziel in voor dit fantastische resultaat, dat we bovendien hebben behaald zonder steun van belastinggeld.”

‘Misschien zijn we wel gek’

Menno Muis van Lukassen Produkties voelt zich als organisator van het Mega Piraten Festijn nauw verwant met RADIONL. “Het honderdste Mega Piraten Festijn en tien jaar RADIONL: allebei zijn we niet meer weg te denken uit het huidige media- en evenementenlandschap”, aldus Muis. “Tien jaar geleden verklaarde iedereen ons voor gek toen we met een tent het land in gingen, zoals ooit ook Willem Ruis overkwam met zijn Sterrenshow. ‘Dat wordt niets’, was de reactie van veel mensen. Vanaf het eerste moment hebben wij destijds aansluiting gezocht bij het toen nog jonge RADIONL, het radiostation dat net als het MPF Nederlandstalige artiesten weer een serieus podium bood. Zo stonden RADIONL en het MPF aan de wieg van de carrières van onder anderen Jan Smit, Nick & Simon, 3J’s, Ancora en Jannes. Nu, tien jaar later, trekken we nog steeds samen op. En gaan we weer met een grote tent het land in. En ja, misschien zijn we nog steeds gek.”

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.