Home / archiefcentraal / raadsgriffier dalfsen halen we de 200

raadsgriffier dalfsen halen we de 200

Ook het sociaal domein en verschillende ruimtelijke ontwikkelingen stonden volop in de bestuurlijke belangstelling.

Hoe is het met uw belangstelling voor de politiek, vraag ik me wel eens af. Leeft het? Verschillende maandagen per maand vergaderen de raadscommissie en de gemeenteraad. Als griffier ben ik daar standaard bij aanwezig en kijk dan uit op een behoorlijk aantal lege stoelen op de publieke tribune. Natuurlijk: het zijn ook wel erg veel stoelen (meer dan 80), maar toch… We komen waarschijnlijk niet boven de 20 belangstellenden uit, waarvan het merendeel pers of lid van een politieke partij. Je zou denken dat het met de belangstelling dus niet best gesteld is.

Gelukkig is de opkomst op de digitale tribune een stuk hoger. Op ons raadsinformatiesysteem kunt u live meekijken naar de vergaderingen en het blijkt dat u dat ook doet. Gemiddeld kijken er 70 personen naar de commissie en 80 personen naar de raad. Er zijn uitschieters bij: in januari 2014 keken 198 personen naar de raadsuitzending. Op de agenda stond toen de Rechterensedijk. De raad besloot toen een volksraadpleging te houden om te vragen of het genomen besluit moest worden heroverwogen. Tot op heden is dat het kijkcijferrecord.

Volgens de planning komt de Rechterensedijk in april opnieuw op de agenda van de raad. Ik ben benieuwd of we de 200 kijkers halen. Of gaat u mij in maart 2015 al verrassen? U bent van harte welkom op www.dalfsen.nl/ris of natuurlijk op de publieke tribune.

Joost Leegwater

Raadsgriffier

griffie@dalfsen.nl

@GriffieDalfsen

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.