pvdd wil geen nieuwe wegen

De Partij voor de Dieren wil de provinciale politiek in Overijssel vergroenen en daar past niet nog meer asfalt in, maar wel betrouwbaar, toegankelijk, milieuvriendelijk en betaalbaar openbaar vervoer, zowel in stedelijk als landelijk gebied. Er komen dus geen nieuwe wegen voor gemotoriseerd verkeer en bestaande wegen worden niet uitgebreid.

Wij willen de natuur de prioriteit geven die zij verdient. Het behoud en herstel van onze natuur is een kerntaak voor de provincie. Natuur is geen luxe, maar het fundament van ons bestaan. Uitstoot van schadelijke stoffen door industrie, verkeer en de vee-industrie tasten de natuur aan. De vernietiging van de natuur blijft doorgaan en andere partijen kiezen telkens weer voor het opofferen van natuur aan kortetermijnbelangen zoals asfalt, bedrijfsterreinen en het opschalen van vee-industrie.

De Partij voor de Dieren is van mening dat de provincie fors moet investeren in uitbreiding en onderhoud van openbaar vervoer, fietspaden, P+R-plekken, oplaadpunten voor elektrische auto’s en de veiligheid van bestaande wegen. De provincie zou zich tegen het verhogen van snelheden op haar wegen moeten verzetten en tegen 130 km per uur rijden op haar grondgebied moeten zijn.

De Partij voor de Dieren wil het woon-werkverkeer terugdringen. Tenslotte willen wij een einde maken aan de vee-industrie, hetgeen een vermindering van landbouwvoertuigen en veetransporten op de weg als gevolg zal hebben. Al deze maatregelen zullen de wegen ontlasten en veiliger maken en tevens zullen zij een positieve uitwerking op onze leefomgeving hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.