pvda bereikbaarheid meer dan goed asfalt

De bereikbaarheid van de Overijsselse dorpen en steden is een belangrijk speerpunt voor de PvdA. De PvdA zet in op goede bereikbaarheid en deugdelijke wegen. We investeren in goede vervoersmogelijkheden over de hoofdassen: van noord naar zuid, van oost naar west en van Noordwest-Overijssel naar Twente. We trekken 160 miljoen euro uit om de N340 en N377 duurzaam veilig te maken. En in de Tweede Kamer diende de PvdA samen met de VVD een motie in om de rijksweg N36 zo snel mogelijk op te waarderen naar de landelijk geldende verkeersveiligheidsnormen, in plaats van daarmee te wachten tot 2018.

Maar het garanderen van een goede bereikbaarheid van onze steden en dorpen is meer dan alleen asfalt rollen. In een tijd waarin autogebruik afneemt is niet langer één vorm van vervoer heilig. De provincie moet daarom elke uit te geven euro goed afwegen en inzetten op een verantwoorde mix van vervoersvormen. Daarbij zou wat de PvdA betreft ook nadrukkelijk aandacht moeten zijn voor slim georganiseerd OV, de (elektrische) fiets, en het verbeteren van de spoorverbindingen in Overijssel. Het succes van de Vechtdallijn laat zien dat investeren in openbaar vervoer loont!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.