ps kandidaat kees slingerland gl

WERK: wij, GroenLinks, willen de economie verder verduurzamen en daarvoor de provinciale fondsen op het gebied van innovatie en energie inzetten; daarnaast willen we meer kleinschalige initiatieven die in evenwicht zijn met landschap en natuur stimuleren.

ZORG: tot 1 januari j.l. had de provincie de Jeugdzorg in zijn ‘portefeuille’ en daarom vinden wij de nazorg ook een provinciale taak. Overijssel moet dus werk maken van het ondersteunen van de gemeentes die nu die Jeugdzorg dienen uit te voeren. Ook vinden wij het belangrijk dat de provincie vrijwilligers- / cliëntenorganisaties en patiëntenverenigingen begeleidt en ondersteunt.

SCHONE ENERGIE: in 2020 willen wij 20 % hernieuwbare energie in Overijssel (in 2040 50 % en vanaf 2060 100%). Onze grond willen we ook schoon houden, dus geen schaliegaswinning, geen opslag van kernafval en ook niet van gasolie. Nieuwe energiecoöperaties ondersteunen we met het Overijsselse energiefonds.

LAND EN WATER: GroenLinks wil dat er een stop op nieuwe megastallen wordt ingesteld via de provinciale verordening. Ook ben ik het er helemaal mee eens dat wij ons hard blijven maken voor het verbinden van de grote natuurgebieden via robuuste ecologische verbindingszones.

VERVOER: ook in het Vechtdal moet meer worden geïnvesteerd in openbaar vervoer in plaats van in asfalt, dus geen uitstel van de afspraken rond de Vechtdallijn Almelo-Mariënberg (doortrekken naar Hardenberg). Ook buurtbussen en regiotaxi’s dienen te blijven en de fiets moet binnen de bebouwde kommen meer ruimte krijgen.

Kees Slingerland

GroenLinks, nr. 7

Hardenberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.