Home / archiefcentraal / ps kandidaat john joosten vvd

ps kandidaat john joosten vvd

Ik ken een lange en gevarieerde loopbaan in het bedrijfsleven en semi publieke sector (directie functies) en wil mijn ervaring met name inzetten ten behoeve van de (duurzame) ontwikkeling van het Midden en Klein Bedrijf en Bereikbaarheid.

De leefbaarheid op het platteland wordt geborgd door goede bereikbaarheid via de weg, het spoor en de digitale snelweg. Voor ondernemers en burgers zijn goede bereikbaarheid en verkeersaders met een goede doorstroming van groot belang. Belangrijke punten daarbij zijn de N36 (ongelijkvloerse kruising bij Beerze), N340 (goede aansluiting op N48 bij Varsen), verbetering stationsomgeving Hardenberg en Glasvezel in het buitengebied (ruimere bijdrage en betere ondersteuning van provincie).

Ik wil mij binnen de provincie in het bijzonder sterk maken voor een provinciebestuur dat ondernemen stimuleert en niet belemmert. VVD is namelijk van mening dat een overheid dienstbaar en ondersteunend moet zijn. Werkgelegenheid wordt niet door de overheid gecreëerd, maar door ondernemers. Werkgelegenheid is afhankelijk van ruimte voor ondernemerschap. Bijzondere aandacht daarbij voor ontwikkelingsmogelijkheden in de agrarische en toeristische sector (minder belemmeringen en snellere procedures) en betere toegang tot de financiële provinciale fondsen.

De ontwikkeling van duurzame energie biedt goede economische mogelijkheden, maar is geen taak van de provincie. Ondernemers kunnen in deze sector wel rekenen op soepele procedures en weinig regeldruk. VVD is tegen uitbreiding van het aantal windmolens, en richt zich liever op zonne-energie en andere nieuwe technologische ontwikkelingen.

VVD is tevens voor een slanke provinciale overheid die zich beperkt tot haar kerntaken (en niet meer regels oplegt dan nodig; landelijk minimum is provinciaal maximum).

John Joosten

VVD, nr. 6

Hardenberg

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.