ps kandidaat gerrit van hofwegen d66

D66 maakt werk van meer banen, minder lasten, beter onderwijs en behoud van natuur. Hoe doen wij dat voor Overijssel: door te investeren in duurzame energie. De nadruk ligt daarbij uiteraard op onderwijs. Minder energie kosten voor scholen maakt geld vrij voor beter onderwijs.

Door het levendig houden van dorpen met toekomst gerichte mobiliteitsoplossingen. Innovatie van het openbaar vervoer en nieuwe vormen van collectief vervoer. Nieuwe groei door ruimte te bieden aan MKB en ZZPers en door te investeren in duurzame innovatie. Door de circulaire economie voorop te stellen. Dat zorgt voor een gezonde landbouw, met zorg voor de grond, de dieren en de gewassen. Kwaliteit is daarbij uitgangspunt. Dat is ook in het belang van een gezond boerenbedrijf. Industrialisatie van de landbouw is uit eindelijk funest voor de omgeving en ook voor boeren.

De provincie Overijssel verstopt zich. In de vier jaar die ik nu mee loop valt het mij op, dat politiek moeilijke keuzes worden verstopt in lange verhalen waar in je steeds op zoek moet naar waar het nu werkelijk om gaat. Als het spannend wordt, is er een besloten bijeenkomst. Achteraf blijkt die helemaal niet nodig te zijn.

Blijkbaar is kwetsbaarheid voor de oude politiek dus moeilijk. Politiek bedrijven is voor mij duidelijk zijn waar je voor staat en waarom je welke compromissen sluit. Openheid, transparantie en maatschappelijke interactie. Dat is nodig want er zijn grote opgaven de komende vier jaar. Er is behoefte aan een nieuw ruimtelijk beleid met oplossingen voor leegstand van bedrijventerreinen, kantoren, winkels, boerderijen en woningen.

Er is behoefte aan nieuw beleid op het gebied van openbaar vervoer. Op de oude lijnen rijden lege bussen. Dat kost miljoenen. Die zijn nuttiger te besteden aan nieuwe vervoersoplossingen, waarbij de vraag van de gebruiker leidend is. Er is behoefte aan een ander economisch beleid. Want er is veel werkloosheid onder laag opgeleiden en het huidige beleid heeft daar geen antwoord op. De nieuwe groei gaat van het MKB en ZZPers komen. Zij gaan de ruimte krijgen en worden verleid tot innovatieve, duurzame initiatieven.

Vooral wil D66 dat doen met u. Wij denken niet voor u of lopen achteloos achter u aan. Wij willen met u op zoek naar nieuwe mogelijkheden om vooruit te komen in het mooie Overijssel. Alleen dan kan het zoveel beter met Overijssel!

Gerrit van Hofwegen

D66, nr. 3

Nieuwleusen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.