ps kandidaat arno van dijk cda

Mijn naam is Arno van Dijk, 45 jaar en getrouwd met Angelique Borger. Samen hebben we vier kinderen en wonen aan het Oosterveen in Nieuwleusen. Tot voor kort werkte ik als programma-manager wijkeconomie bij MKB-Nederland. In samenwerking met ondernemersverenigingen, brancheorganisaties en gemeenten ondernam ik acties ter bevordering van ondernemerschap en lokale bedrijvigheid in Noordoost-Nederland.

Nu ben ik regioadviseur bij een andere ondernemersvereniging: EVO. Zij richt zich op de logistieke belangen van de Nederlandse handel & industrie. Ik doe aan belangenbehartiging richting provincies en gemeenten. Daarnaast onderhoud ik de relaties met grotere ondernemingen in de provincies Utrecht/Flevoland/Groningen/Friesland en Drenthe. Dat gaat dus over infrastructuur, verkeer & vervoer en goederenstromen. Mijn gemeenteraadservaringen komen daarbij heel goed van pas.

Naast mijn werk ben ik o.a. bestuursvoorzitter van SMON Welzijn, lid van de medezeggenschapsraad van de basisschool en columnist voor Vechtdal Centraal.

Mijn prioriteiten zijn

A. Betrokken Overijssel: De provincie moet blijvend goed overleg voeren met inwoners, alle ondernemers, organisaties en andere overheden. Het vertrouwen mag nooit op het spel komen te staan. Helaas was dat in het Vechtdal wel het geval inzake de stroomwegen.

B. Bedrijvig & Bruisend Overijssel: De provinciale samenwerking met kennisinstellingen, initiatiefrijke inwoners en ondernemers moet nog veel sterker worden. Het innovatiefonds, het energiefonds en het onlangs geopende noaberschapsfonds zijn daar goede voorbeelden van. Want de provincie moet niet zelf de banenmotor willen worden. De overheid moet kleiner worden en ruimte aan de samenleving laten. De provincie kan wel tijdelijk als geldverstrekker optreden en zo indirect banen scheppen.

C. Bereikbaar Overijssel: Bereikbaarheid en goede verbindingen zijn cruciaal voor de ontwikkeling van alle regio’s. Want het belang van goede verbindingen neemt toe naarmate voorzieningen gaan verschralen of zelfs vervallen. Onze provincie draalt nu helaas met investeren in wegen.

Arno van Dijk

CDA, nr 24

Nieuwleusen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.