Home / archiefcentraal / politie ommen gaat meer wijkgericht werken

politie ommen gaat meer wijkgericht werken

De politie gaat binnen het Vechtdal, en daarmee ook in de gemeente Ommen, meer wijkgericht werken. Ook worden er de komende tijd meer wijkagenten aangenomen. Per 5.000 inwoners is er straks één wijkagent. Voor Ommen betekent dat er twee wijkagenten bij komen.

Sinds januari 2013 is er in Nederland één Politiekorps. “Voorheen waren er 26 korpsen met een eigen korpschef”, legt wijkagent Jan Voortman uit Ommen uit. “Binnen dit nieuwe Nederlandse Korps zijn de gebieden nu in eenheden verdeeld. Eenheid Oost bestaat uit de provincies Gelderland en Overijssel. Binnen deze eenheden heeft men nu ook grote robuuste basisteams geformeerd. Dit laatste was een voorwaarde om goede politiezorg te bieden, dichtbij en in relatie met de burgers en het lokale gezag.”

Het nieuwe basisteam in de regio heet nu ‘Vechtdal’ en bestaat uit de gemeenten Dalfsen, Hardenberg en Ommen. De nieuwe leidinggevenden van het Vechtdalteam zijn Isabelle Mensink en Freek Lans. “Door de reorganisatie werd de nadruk gelegd op gebiedsgebonden politiewerk en dat hield in dat het werk in de wijken belangrijk is en nog wordt uitgebreid. Om dit te waarborgen heeft de politie binnen het Vechtdalteam ervoor gekozen om in wijkgebieden te werken. In totaal zijn er vier gebiedsteams waaronder het wijkteam Ommen.”

Het wijkteam Ommen bestaat uit vijftien geüniformeerde politieambtenaren die zoveel mogelijk wijkgericht gaan werken. “Voorheen werd men ingezet in de noodhulpdiensten voor het hele gebied (Dalfsen en Ommen). Nu, tijdens het werken in de wijk, kan men wel direct ingezet worden bij de Prio-1 meldingen. Na afwerking van deze noodhulpmelding zal de collega zijn eigen wijkwerk weer oppakken. Enkele collega’s hebben naast de normale dienstuitvoering ook een speciaal taakaccent / functie, zoals: jeugdagent, wijkagent,. motorsurveillant, opsporing, ME’er , milieu en verkeer.”

Naast het feit dat de politie van Ommen meer wijkgericht gaat werken worden er ook nog (vanwege de landelijk norm van 1 wijkagent per 5.000 inwoners) extra wijkagenten aangesteld. “Binnen het wijkteam Ommen zullen er dus twee extra wijkagenten aangesteld worden. Deze vacatures worden binnenkort ingevuld.”

Bij noodsituaties en situaties waarin je de politie direct nodig hebt, kun je direct 112 bellen. Voor informatie, dus geen nood, kun je het landelijke politienummer bellen, dat is 0900 -8844. Ook kun je informatie vinden op de site van de politie, www.politie.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.