Home / archiefcentraal / pec zwolle veegt cambuur van de mat

pec zwolle veegt cambuur van de mat

PEC Zwolle heeft zaterdagavond in eigen huis Cambuur eenvoudig opzij gezet. In een wedstrijd waarin de Zwollenaren weer ouderwets goed spel lieten zien, werden de Friezen met 6-1 van de mat geveegd. Invaller Nijland had met een hattrick een groot aandeel in de score.

In het begin van het duel leek Cambuur behoorlijk tegengas te kunnen geven. De wedstrijd ging gelijk op en er ontstonden kansen voor beide ploegen.

De eerste goal viel echter pas na een half uur voetballen. Jesper Drost was de gevierde man aan de kant van PEC. Nadat Lukoki de bal ongeveer op de achterlijn voor kopte, kapte Drost twee man van Cambuur uit en rondde knap af via de binnenkant van de paal.

Vijf minuten later breidde de thuisploeg de voorsprong alweer uit. Dit keer was het Maikel van der Werff die een treffer achter zijn naam kon schrijven. Vanuit een vrije trap roste hij de bal tegen de touwen. In de resterende tien minuten van de eerste helft werd niet meer gescoord.

Na rust bleek maar weer eens hoeveel gevaar de teruggekeerde Tomáš Necid weet te stichten in de Eredivisie. De Tsjech kreeg tot twee keer toe een goede kans op een treffer. Hij schoot en kopte echter dit keer niet met scherp. Wel was hij belangrijk bij de derde treffer van PEC in de 63ste minuut. Met goed voorbereidend werk met zijn hoofd legde de spits de bal namelijk panklaar voor Ryan Thomas, die binnen tikte.

Nijland

De blamage voor Cambuur, dat ook af en toe wel een kansje wist af te dwingen, werd nog groter toen na 70 minuten spelen de voor Necid ingevallen Stef Nijland in het strafschopgebied naar de grond werd getrokken. Etiënne Reijnen was de boosdoener en werd bestraft met geel en een penalty tegen. Nijland zelf ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen.

Het bleek een hattrick in de maak voor de blonde spits. Tien minuten later maakte hij namelijk zijn tweede en vlak voor tijd zijn derde met een schitterende stiftbal van grote afstand. Voorafgaand aan deze goals had Cambuur nog iets van zich laten zien door de eretreffer te maken via Mikhail Rosheuvel.

Al met al swingde PEC Zwolle weer als vanouds in het IJsseldeltastadion. De mannen van Ron Jans konden daarom na het laatste fluitsignaal de handen vol overtuiging in de lucht steken.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.