Home / archiefcentraal / ommense kyra derde op junior dictee

ommense kyra derde op junior dictee

Kyra Schuttert van de St. Bernardus is na barrage derde geworden bij de provinciale finale Junior Dictee Overijssel 2015. De andere twee Ommer deelnemers, Arman Mayilyan van De Kardoen en Stef Valk van Het Koloriet vielen buiten de prijzen, maar hebben ook goed gepresteerd met maar acht of negen fout.

Kyra was samen met vier andere deelnemers op de gedeelde eerste plaats geëindigd, alle vijf met slechts vijf fout. Na een eerste barrage was de winnaar bekend, Boris ter Braak uit Haaksbergen en vielen twee andere deelnemers, Eva Lois Dalenoord uit Oldenzaal en Jasmijn ter Denge uit Reutum af vanwege teveel fouten.

Kyra moest het in de volgende barrage opnemen tegen Diallo Martijn uit Almelo voor de tweede en derde plaats. Na twee bijzonder spannende barrages bleek dat Diallo van hen twee toch de sterkste speller was en was de derde plek voor Kyra. Na het succes van 2014, een tweede plaats voor Jade Brinkhuis van de Guido de Bres, nu dus een dik verdiende derde plaats voor Kyra Schuttert.

Het Junior Dictee Overijssel 2015 vond plaats in het Giga Konijnenhol van de Beerze Bulten in Beerze. De presentatie was in handen van Monique Smit en Martijn ten Brummelhuis, kinderboekenschrijver Chris Vegter schreef het dictee. De organisatie van het Junior Dictee Overijssel is in handen van de gezamenlijk Overijsselse Bibliotheken.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.