Home / archiefcentraal / noten verontwaardigd over protestactie

noten verontwaardigd over protestactie

Burgemeester Han Noten van Dalfsen is verontwaardigd na de uit de hand gelopen protestactie van de Partij voor de Dieren in Dalfsen afgelopen zaterdag. De burgemeester vindt dat de aanwezigen niet respectvol met elkaar zijn omgegaan, meldt RTV Oost.

De Partij voor de Dieren voerde samen met omwonenden actie tegen een mestvergister in aanbouw. Ze wilden protestborden plaatsen, maar werden bedreigd door boeren die dat wilden verhinderen. Een protesterende vrouw zou zijn mishandeld. De politie heeft uiteindelijk ingegrepen. Bij Noten is maandagochtend nog niet bekend of er inmiddels aangifte is gedaan.

Volgens de burgemeester zou er in eerste instantie sprake zijn geweest van een werkbezoek van de partij. De gemeente had niet voorzien dat er protestborden meegenomen zouden worden. Volgens Noten heeft de partij ‘op een onaangename manier’ haar geluid laten horen. Volgens hem is het werkbezoek uiteindelijk een uit de hand gelopen verkiezingscampagne van de Partij voor de Dieren gebleken.

Volgens de dierenpartij zijn de vergisters, waarvan er in Dalfsen eentje in aanbouw is, een gevaar voor de volksgezondheid en het milieu. De burgemeester brengt vandaag een bezoek aan de eigenaar van de mestvergister, waar zaterdag bij het protest onder meer werd geroepen, geduwd en met protestborden werd gegooid. Noten wil ook zijn verhaal horen. Daarnaast wacht Noten af wat er uit een eventueel politieonderzoek komt.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.