Home / archiefcentraal / noten gesprek met pvdd na verkiezingen

noten gesprek met pvdd na verkiezingen

“Laat ik beginnen met u te zeggen dat ik de gang van zaken afgelopen zaterdag zeer betreur”, schrijft Noten. “Ik ga dan ook graag op uw suggestie in en nodig u van harte uit voor een verhelderend gesprek op het gemeentehuis in Dalfsen. Misschien kunnen wij dan ook inzichtelijk maken waarom wij op basis van uw informatie een andere verwachting hadden van uw actie op de Veldhoeveweg dan wat uiteindelijk heeft plaatsgevonden. Wij zullen dan ook op korte termijn contact met u opnemen voor het vinden van een datum die ons beiden schikt. Daarbij lijkt het me wel verstandig om deze afspraak na de verkiezingen op 18 maart te plannen. Het is volgens mij in ieders belang om verdere escalatie te voorkomen en dus ook om iedere schijn van een ‘dubbele’ agenda te vermijden.”

Noten: “In uw brief schrijft u terecht dat ik in mijn rol als burgemeester probeer boven alle partijen te staan. Ik ben blij dat u dit ook zo waarneemt. Daarom zult u begrijpen dat ik mij moet verzetten tegen de conclusie die u in uw brief trekt, namelijk dat een van de aanwezigen zou zijn neergeslagen. Het is aan de politie om daar onderzoek naar te doen en ik wacht uiteraard hun bevindingen af alvorens een conclusie te trekken. Gelukkig was de politie op mijn verzoek ter plekke aanwezig en heeft de politie de gebeurtenissen goed kunnen observeren. Ik zal de teamchef van politie Vechtdal uitnodigen om bij ons gesprek aanwezig te zijn zodat zij een en ander kan verduidelijken.”

Noten sluit zijn brief af met de mededeling dat hij het vervelend vindt dat de communicatie tussen beide ook via de media verloopt. “Uw brief aan mij heeft u ook aan de media verstuurd. Ik voel me daardoor gedwongen om mijn brief aan u ook naar de media te sturen. Dat is jammer want deze vorm van communicatie werkt bepaald niet de-escalerend terwijl rust voor iedereen die door de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag is geraakt, het beste zou zijn.”

Lees ook

College B&W bezoekt Lemelerveld

LEMELERVELD – Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen bezoeken op 11 februari Zaal Reimink …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.